3.455 cazuri de gripă în toată ţara

0
52

• Două cazuri noi de gripă în Maramureş

În săptămâna 28 ianuarie – 3 februarie 2019, s-au înregistrat în total 3.455 cazuri de gripă în toată ţara. Gripa are în continuare un trend crescător- potrivit specialiştilor de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai crescută, comparativ cu cea înregistrată în săptămîna anterioară. Rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate s-a menţinut la peste 60%.
Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 145.622.
În prezent, 99 de persoane au murit de gripă.
În România se moare în continuare şi de rujeolă. Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă este 15.791, din care 60 de decese (până în 8 februarie 2019). În Maramureş, s-au înregistrat alte două cazuri confirmate de rujeolă.
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă foarte contagioasă, uneori cu evoluţie severă, provocată de virusul rujeolic. Afectează mai ales copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani, care nu sunt vaccinaţi şi care nu mai sunt protejaţi de anticorpii mamei lor. Modul cel mai eficace de a preveni rujeola este vaccinarea antirujeolică, care protejează şi elimină riscul de a face forme severe ale bolii, complicaţii sau deces.
Două doze de vaccin rujeolic protejează aproape 100% împotriva bolii şi complicaţiilor potenţial severe ale acesteia. Vaccinul ROR protejează copilul de trei boli: rujeolă, oreion şi rubeolă. Prima doză de vaccin ROR se administrează la vârsta de 1 an, iar cea de-a doua doză la vârsta de 5 ani. În unele cazuri, pot apărea reacţii adverse uşoare cum ar fi febra sau înroşirea şi umflarea uşoară a locului unde a fost administrat vaccinul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.