Acţiuni pentru combaterea vitezei excesive

0
21

140 de sancţiuni contravenţionale şi amenzi de peste 70.000 lei

Zilnic, poliţiştii maramureşeni acţionează pe principalele artere rutiere de pe raza judeţului pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Obiectivul principal al acţiunilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului Rutier în acest weekend a fost prevenirea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă prin depistarea şoferilor care, deplasându-se cu viteză excesivă, pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic.
Sâmbătă şi duminică, poliţiştii au efectuat mai multe filtre şi au oprit pentru verificări 180 de autoturisme. În cele două zile, poliţiştii au constatat 140 de contravenţii, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de peste 70.000 lei. 114 dintre sancţiunile aplicate au fost în cazul unor şoferi depistaţi în timp ce conduceau cu viteză peste limita legală. Cea mai mare viteză a fost înregistrată în localitatea Ilba: 136km/h.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere, 13 pentru viteză excesivă, şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

11 bărbaţi conduceau în stare de ebrietate sau fără a deţine permise de conducere

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, de vineri până duminică, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 11 bărbaţi, cu vârste între 22 şi 56 de ani, sunt cercetaţi penal după ce au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice (8 situaţii) sau fără a deţine permise de conducere (3 situaţii).
Recordul din acest weekend aparţine unui tânăr, de 22 de ani, domiciliat în comuna Ariniş. Acesta a fost depistat de poliţişti duminică, pe DJ 108/A Fărcaşa. Concentraţia indicată de aparatul etilotest a fost de 0.96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ceilalţi bărbaţi, pe numele cărora au fost întocmite dosare penale, au fost depistaţi pe raza municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, a oraşelor Baia Sprie şi Târgu Lăpuş şi a localităţilor Hideaga, Vadu Izei şi Năneşti.
Poliţiştii atrag atenţia că ALCOOLUL NU ESTE PRIETEN CU VOLANUL! Nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice, întrucât vă puneţi în pericol pe dumneavoastră, dar şi pe ceilalţi participanţi la trafic. Luaţi în calcul faptul că o maşină distrusă, spitalizarea sau o înmormântare costă cu siguranţă mai mult decât un taxi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.