UAC Europe a sprijinit realizarea celui mai modern Centru de Training CNC din țară (P)

0
1314

De săptămâna trecută, Centrul Universitar Nord din Baia Mare dispune de cel mai modern Centru de Training CNC din țară. Investiția a fost realizată de Universal Alloy Corporation Europe Dumbrăvița, cu sprijinul Teximp AG Switzerland și a constat în reamenajarea totală a Laboratorului de Mașini Unelte și înființarea unui nou laborator de scule așchietoare și aparatură de măsură și control, cu dotări de excep­ție. Valoarea investiției este de peste 360.000 Euro și le va permite studenților și profesorilor să aibă acces la tehnologia din domeniul aeronauticii.

Joi, 7 februarie 2019, în cadrul Departamentului Inginerie și Managementul Tehnologiei (IMTech), Facultatea de Inginerie, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, a avut loc inaugurarea Centrului de Training CNC Teximp-UACE-IMTech. Investiția a fost realizată de Universal Alloy Corporation Europe Dumbrăvița, cu sprijinul Teximp AG Switzerland și a constat din reamenajarea totală a Laboratorului de Mașini Unelte și dotarea acestuia cu trei mașini-unelte CNC de ultimă generație – un centru de prelucrare 5 axe, o freză 3 axe și un strung 3 axe produse de Haas Automation, USA-, precum și înființarea unui nou laborator de scule așchietoare și aparatură de măsură și control, cu dotări de excepție. Centrul a fost creat cu scopul de a susține și dezvolta procesele educaționale și de cercetare în domeniul Ingineriei Industriale.
La eveniment au participat prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan, conducerea Universității Tehnice din Cluj-Napoca, conducerea UAC Europe și a Teximp AG Switzerland. Conf. univ. dr. ing. Mihai Bănică, Director de departament, a prezentat etapele investiției, precum și ale parteneriatului durabil dintre compania UAC Europe și mediul universitar, care s-a dovedit a fi unul de succes, cu numeroase beneficii pentru studenți, mulți dintre ei devenind angajați ai companiei. Apoi a luat cuvântul Jon Kevin Loebakka, președintele UACE, care a mul­țumit tuturor participanților pentru prezență și Centrului Universitar Nord din Baia Mare pentru colaborarea și deschiderea arătată companiei: „Succesul unei companii înseamnă și o colecție de acțiuni și proiecte pe care aceasta le implementează în comunitatea din care face parte, în toate domeniile de activitate: educație, religie, cultură etc. Toate acestea, împreună, aduc o plusvaloare și ajută compania să crească. Astăzi inaugurăm laboratorul și atelierul mecanic, un nou proiect important pentru comunitate. Doresc să mulțumesc Teximp AG Switzerland pentru sprijinul acordat, tuturor angajaților UAC Europe care au investit timp și efort, precum și Universității pentru implicarea în acest proiect. Avem în prezent peste 1.750 de angajați, angajăm săptămânal 20 de oameni, și vom investi peste 130 de milioane de Euro în noul proiect de la Tăuții Măgherăuș. România are o istorie și o tradiție în domeniul aeronautic, pe care suntem mândri să o continuăm și să o ducem mai departe. Chiar în această dimineață discutam în cadrul unei ședințe despre nevoia de a angaja peste 1.900 de oameni, astfel încât în 2-3 ani vom avea peste 4.000 de angajați, toate acestea pentru a satisface nevoile clienților noștri, cu produse de calitate, livrate la timp”.
Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe: „Mulțumesc universității pentru susținere și deschidere, mulțumesc tuturor furnizorilor care ne-au sprijinit și vă mul­țumesc că ați crezut în noi și că împreună am reușit să realizăm acest proiect. Nu ne oprim aici, vom continua implicarea și parteneriatul nostru și în viitor și sperăm să facem și mai mult”.
Ivan Bornatico, CEO Teximp AG Switzerland, i-a felicitat pe cei implicați în acest proiect și a arătat că este cel mai modern Centru de training pe care l-a văzut, dintre miile de astfel de proiecte văzute în ultimii 15 ani.
Vasile Moldovan, prefectul județului Maramureș, a spus: „Mă bucur că UAC Europe a prins rădăcini aici în Maramureș, avem nevoie de UAC Europe, așa cum compania are nevoie de noi. Acest parteneriat va aduce plusvaloare atât Universității, cât și companiei, iar noi, autoritățile județene, suntem deschiși la astfel de investiții și ne dorim să le sprijinim, să avem forță de muncă bine pregătită și să rămâneți cât de mult timp aici, alături de noi”.
Dr. Ing. Vasile Țopa, rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a spus: „Sunt foarte mândru și bucuros pentru implementarea acestei inves­tiții și acestui parteneriat durabil cu UAC Europe, deoarece educația tehnică nu poate fi făcută fără colaborarea cu mediul de afaceri. Universitatea Tehnică este o fabrică care pregătește inginerii pentru nevoile dumneavoastră. De aceea încurajez colaborarea cu agenții economici. La noi se spune «omul sfințește locul» și acest lucru este dovedit și de investiția pe care o inaugurăm astăzi și care nu era posibilă fără implicarea dumneavoastră”.

Nicolae Burnete, președintele Senatului Universității, a spus: „Cred că dându-ne mâna, autorități, universitate, mediul economic, putem să facem mult mai bine pentru noi toți”.
Conducerea Universității Tehnice a oferit o diplomă de excelență lui Kevin Loebbaka, Daniel Vărzaru și Ivan Bornatico. A urmat tăierea panglicii noii investiții și vizitarea laboratoarelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.