Vizibilitate redusă de ceaţă, sub 100 de metri, în Pasul Prislop

0
35

Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este uscat în zona de câmpie, respectiv parţial umed şi umed în zona de munte. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu şase utilaje şi au împrăştiat nouă tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului. Cerul este acoperit. Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 şi km 175.

Stratul de zăpadă măsoară: 81 cm la Cavnic, 63 cm la Băiuţ, 61 cm la Firiza, 60 cm în Pasul Gutâi, 27 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 20 cm în Baia Borşa, 19 cm în Poiana Borşa, 14 cm pe Valea Vaserului şi în Leordina, 13 cm la Bistra, 12 cm la Târgu Lăpuş, 10 cm pe Valea Vişeului şi Moisei.
Se menţine avertizarea cu privire la producerea de avalanşe în Munţii Maramureşului şi Munţii Gutâi. La peste 1.800 m, scăderea temperaturilor din ultimele două zile a favorizat consolidarea în ansamblu a stratului de zăpadă, mai ales în partea superioară şi formarea de cruste de gheaţă la suprafaţă. La supraîncărcări oricât de slabe se pot declanşa avalanşe de dimensiuni mici sau izolat medii, care pot să angreneze pe pantele mai înclinate straturile superioare mediu stabilizate. În locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă, iar riscul este mai crescut. Sub 1.800 m, stratul de zăpadă, de asemenea, s-a mai consolidat, însă la supraîncărcări, pe pantele suficient de înclinate şi în zonele cu depozite însemnate de zăpadă, se pot declanşa avalanşe de dimensiuni mici sau izolat medii. După-amiaza se pot declanşa şi spontan curgeri superficiale sau mici avalanşe de topire, favorizate de temperaturile uşor pozitive. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.