Strategii inteligente pentru a te hrăni

0
36

A apărut Legea Risipei Alimentare nr. 217/2016, iar în 30 ianuarie 2019 au apărut Normele metodologice de aplicare ale acesteia, pentru a transpune în practică prevederile propuse. Scopul legii este diminuarea risipei alimentare generate de operatorii economici din sectorul agroalimentar, indiferent de forma de organizare, autorizați/înregistrați sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor. Aceș­tia pot să întreprindă măsuri de prevenire a risipei alimentare, măsuri de responsabilizare în toate etapele de producție, de procesare, depozitare, distribuție și comercializare a alimentelor, măsuri privind vânzarea cu preț redus a produselor aflate aproape de expirarea datei durabilității minimale, măsuri privind transferul alimentelor prin donare. Risipa alimentară este o problemă care afectează în mod direct consumatorii din întreaga lume, nu doar operatorii economici. Aproape o treime din mâncarea produsă este pierdută sau risipită, în timp ce peste 840 de milioane de oameni din întreaga lume nu dispun de suficientă mâncare. Consumatorii sînt educați să nu facă risipă de alimente.
Legumele ofilite, salata, ierburile proaspete, morcovii sunt rehidratate într-un bol cu apă rece cu puțină gheață, 15-20 de minute. Dacă reducem cantitatea de mâncare din farfurie cu 10%, totalul risipei alimentare va fi redus cu peste 25%. Un sfert din rezerva de apă potabilă a lumii este folosită pentru producerea de mîncare ce nu ajunge să fie niciodată consumată. Nu păstra cartofii și ceapa în același loc, deoarece gazele pe care le emană ceapa grăbesc germinarea cartofilor. Știați că măslinele fac pereche bună cu portocalele; merele fac pereche bună cu ceapa; bananele fac pereche bună cu curry; căpșunile fac pereche bună cu roșiile; sfecla face pereche foarte bună cu ciocolata?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.