Preşedinte pentru o zi

0
42

Gabriel Valer Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a participat marţi, 12 februarie 2019, la lansarea proiectului “Arta de a conduce”, în cadrul căruia a semnat un parteneriat cu Instituţia Prefectului Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean al Elevilor Maramureş şi Asociaţia Elevilor Maramureş.
Acesta ne-a declarat: “Am primit cu multă deschidere şi entuziasm propunerea de parteneriat pe acest proiect care reprezintă o noutate şi sper să vedem cât mai mulţi elevi maramureşeni interesaţi de acţiunea pe care am demarat-o alături de partenerii noştri. A informa corect elevii şi tinerii despre atribuţiile autorităţilor publice locale şi cu ce se ocupă fiecare, a explica în detaliu îndatoririle Consiliului Local, ale primarilor, ale prefectului, ale preşedintelului Consiliului Judeţean, să li se explice ce fac parlamentarii, ce face Guvernul reprezintă o informaţie esenţială pentru a trăi în România. Aştept cu drag momentul în care vom primi vizita elevilor ce au câştigat oportunitatea de a exercita, pentru o zi, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Cu această ocazie am să le deleg, informal, dreptul de semnătură, iar cel care va fi preşedinte pentru o zi va avea ocazia să semneze sute de acte administrative de importanţă mai mare sau mai mică pentru maramureşeni. Nu este un lucru uşor să lucrezi în administraţie, însă atâta timp cât faci din suflet ceea ce faci este frumos. Încurajez cât mai mulţi tineri să facă pasul spre administraţie, la finalizarea facultăţii”.
“Proiectul l-am gândit împreună cu partenerii noştri şi, deşi nu este uşor să conduci o instituţie publică, cred că poate deveni o artă prin implicare, prin studierea problemelor cu care se confruntă cetăţenii. Mai cred că, împreună cu angajaţii instituţiei şi cu aportul cetăţenilor, conducerea unei instituţii poate deveni ceva special. Sunt multe probleme identificate la nivel de judeţ şi, din păcate, foarte puţin au fost implicaţi tinerii în problemele administraţiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care am considerat că este benefic pentru elevi să vină alături de noi, să cunoască legislaţia, să afle care sunt atribuţiile prefectului, ale Consiliului Judeţean, ale Inspectoratului Şcolar. Cunoscând aceste atribuţii şi care este mecanismul de funcţionare a unei instituţii de prestigiu, pot să opteze pentru un viitor în administraţie”, a punctat prefectul de Maramureş, Vasile Moldovan.
Pentru asigurarea sustenabilităţii acestui proiect, echipa de coordonare intenţionează să-l extindă şi la nivel regional, prin includerea sa în Calendarul Regional al Activităţilor Educative. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.