Finala Campionatului European de Beach Handball aduce în Baia Mare 500 de sportivi, delegaţi şi oficiali

0
94

Desemnarea oraşului Baia Mare ca gazdă a Turneului final al Campionatului European intercluburi de handbal pe plajă (ebt Finals 2019) presupune din partea organizatorilor, Clubul Sportiv Marta, eforturi concertate de a asigura condiţii ideale de desfăşurare a competiţiei. Derulat în perioada 6-9 iunie, sub patronajul Federaţiei Europene de Handbal (EHF), turneul final aduce la start 28 de echipe din 10 ţări, în total aproape 500 de sportivi, delegaţi şi oficiali, Baia Mare devenind pentru aproape o săptămână epicentrul beach handball-ului european.

O astfel de participare implică o adevărată desfăşurare de forţe, una din provocări constituind-o infrastructura turistică şi hotelieră. Dacă mutarea plajei de la mare la munte, în Centrul Vechi al oraşului, a devenit deja o obişnuinţă, atât pentru echipa de organizare cât şi pentru sportivi sau pentru iubitorii de handbal băimăreni, găzduirea timp de 5-6 zile a unui număr atât de mare de vizitatori, în plin debut de sezon estival, poate fi făcută doar în strânsă colaborare cu factorii economici locali, furnizori de servicii de cazare şi masă, precum şi cu cea a autorităţilor locale.
Faţă de ultima ediţie a Baia Mare Beach Hand­ball Challenge, de data aceasta comisia de beach handball a EHF a solicitat instalarea a 3 terenuri şi dotarea arenelor cu tribune cu cel puţin 500-600 locuri. Organizatorii şi-au propus realizarea unor stabilimente complexe, arena principală urmând a rezerva câteva surprize şi noutăţi, printre ele probabil şi un ecran de mari dimensiuni pe care vor rula imagini în direct din timpul meciurilor, dar şi ştiri, interviuri şi montaje cu cele mai spectaculoase faze ale meciurilor.
Întreaga competiţie va fi transmisă pe live stream, suporterii echipelor participante şi ai beach hand­ball-ului din întreaga lume putând să urmărească în direct meciurile din cadrul turneului. Se fac eforturi şi în vederea realizării unei colaborări cu un post de televiziune cu acoperire naţională care să transmită o parte din partidele de la „ebt Final 2019” din Baia Mare.
Pentru a se asigura că eforturile organizatorilor vor duce evenimentul la standardele internaţionale solicitate de o astfel de manifestare, o delegaţie din partea EHF a fost prezentă în Baia Mare ieri, 14 februarie. Ivana Jelic, delegat EHF şi Marco Trespidi, membru al comisiei de beach handball a EHF, au inspectat locaţia în care se vor amplasa arenele de joc, precum şi unităţile de cazare şi masă şi au oferit consultanţa necesară, astfel încât la ora desfăşurării turneului fi­nal participanţii să beneficieze de cele mai bune condiţii.
Din punctul de vedere al promovării evenimentului s-au făcut deja mai mulţi paşi, cel mai vizibil fiind cu siguranţă lansarea recentă în mediul online a logoului „ebt Finals 2019, Baia Mare, România, 6-9 iulie”. Acesta păstrează elemente grafice ale logoului „Baia Mare Beach Handbal Challenge”, dar aduce şi componente inovative care promovează oraşul Baia Mare şi care dau prospeţime şi insuflă atmosfera şi principiile specifice beach handball-ului precum fair play, distracţie şi competitivitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.