Omul care sfidează moartea: Lulu Ionescu a împlinit 100 de ani

0
392

Ieri, în Centrul social pentru persoane vârstnice din Poienile de Sub Munte, a fost sărbătoare. Alina Coste Mădăras, directorul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială Maramureş, şi alţi oaspeţi din Baia Mare l-au aniversat, cu ocazia împlinirii unui secol de viaţă, pe domnul Lulu Ionescu, asistat social din anul 1959! A fost pregătit un tort şi cadouri surpriză. Cei prezenţi, inclusiv consilieri judeţeni din cadrul Comisiei pentru sănătate, muncă şi solidaritate, familie şi asistenţă socială, i-au urat sărbătoritului să aibă sănătate şi i-au cântat La Mulţi Ani! Seniorul aniversat a primit o diplomă din partea Consiliului Judeţean Maramureş.

Alina Coste Mădăras a spus: “Este un moment emoţionant, pentru că, pe lângă vârsta înaintată, domnul Lulu este un om cu caracter puternic şi are o dorinţă extraordinară de a trăi. Dumnealui este dovada vie că omul poate învinge orice obstacol în viaţă. Doresc să le mulţumesc tuturor celor implicaţi în activitatea Centrului, precum şi conducerii Consiliului Judeţean Maramureş, domnului preşedinte Gabriel Zetea şi domnilor consilieri judeţeni, pentru preocuparea faţă de necesităţile beneficiarilor instituţiei noastre”.
Lulu Ionescu este supranumit de cei care îl cunosc: „Omul care sfidează moartea”, deoarece s-a născut în 15 februarie 1919 cu o boală gravă şi avea o speranţă de viaţă de doar câţiva ani, însă a reuşit să uimească lumea medicală prin longevitatea sa. Aniversând 100 de ani, Lulu a stârnit interesul unei echipe de la TV National Geographic, care a venit în Maramureş şi va prezenta lumii acest caz medical inedit. Lulu Ionescu a ajuns în Centrul social din Poienile de Sub Munte în anul 1959. De atunci, niciun aparţinător nu s-a interesat de soarta sa, salariaţii Centrului şi cadrele medicale sunt familia sa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.