Peste 17.700 pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

0
29

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfășurate în zona de competen­ță și a două percheziții domiciliare, efectuate pe raza localității Poienile de sub Munte, peste 17.700 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 208.000 lei.

În Petea

Miercuri, 13 februarie, în jurul orei 21, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară, Istvan B., în vârstă de 43 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană. Acesta conducea un autovehicul marca Citroen Jumper, înmatriculat în Germania.
În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, fiind descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua autoturismului, cantitatea de 11.250 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 131.625 lei, au fost confiscate, iar șoferul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținere și comercializare a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.
Totodată, autoturismul marca Citroen, în valoare de aproximativ 37.6000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Percheziții în Poienile de sub Munte

Tot miercuri, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Vișeu de Sus, polițiștii de frontieră au efectuat percheziții la două imobile de pe raza localității Poienile de sub Munte, care aparțin cetățenilor români S.V., în vârstă de 33 de ani, și M.L., de 40 de ani. Aici s-au descoperit mai multe cutii, care conțineau țigări, de proveniență ucraineană.
Procedând la inventarierea cutiilor descoperite, s-a constatat că acestea conțineau 521 pachete cu țigări, în valoare de 6.096 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, într-unul din imobile a mai fost descoperită și confiscată, în vederea continuării cercetărilor, suma de 1.055 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În Lunca la Tisa

Tot miercuri, în jurul orei 21.20, polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au observat, în curtea unui imobil nelocuit, de pe raza localității de frontieră Lunca la Tisa, mai multe colete voluminoase.
Din primele verificări, s-a constatat că acestea conțin țigări, de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii au rezultat 6.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 70.200 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.