Emilia Romagna luată ca exemplu

0
39

În 12 februarie 2019, o delegație a Consiliului Județean Maramureș a participat la evaluarea peer review a lanțurilor alimentare din regiunea italiană Emilia Romagna, realizată în cadrul proiectului Food Chains 4 Europe. A avut loc un seminar cu tema „Ambalarea produselor alimentare din regiunea Emilia Romagna – Perspective privind ino­varea și sustenabilitatea”. Echi­pa de experți a vizitat o fabrică din Imola, care produce echipamente pentru linii de ambalare produse alimentare, o mare companie de produse prelucrate din carne și un consorțiu care coordonează producătorii de oțet balsamic din Modena. Vizita de studiu s-a încheiat cu prezentarea procesului de fabricație a două tipuri de oțet balsamic: un sortiment cu indicație geografică protejată (IGP) și un produs cu denumire de origine protejată (DOP). Oțetul balsamic certificat DOP este un produs de o calitate excepțională, al cărui proces de fabricație este tradițional, realizat manual, perioada de maturare fiind între 12 și 25 de ani. Regiunea Emilia Romagna ocupă primul loc în Italia ca valoare economică realizată prin comercializarea produselor alimentare certificate la nivel european (78 de astfel de produse certificate IGP și DOP), constituind un exemplu pentru județul Maramureș.
(a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.