Minor arestat preventiv pentru tâlhărie calificată

0
114

În perioada 15 ianuarie – 8 februarie, Poliţia Municipiului Baia Mare a fost sesizată despre comiterea mai multor fapte de tâlhărie cu mod de operare asemănător.
Este vorba despre 5 cazuri în care, femei, de diferite vârste, fie foarte tinere (18 ani), fie mai în vârstă (peste 60 de ani) erau deposedate prin violenţă de poşete. Toate faptele au avut loc în intervalul orar 19,35 – 21, pe străzile Olteniei şi Neptun şi pe bulevardele Traian şi Decebal. Victimele au relatat că, persoane necunoscute le smulgeau poşetele din mână, pe cele care încercau să riposteze le loveau, după care fugeau printre blocuri. Două dintre victime au reuşit să ofere poliţiştilor câteva semnalmente ale autorilor.
În urma activităţilor de cercetare şi documentare desfăşurate de poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale, împreună cu cei de ordine publică, s-a reuşit identificarea a trei minori, cu vârste între 13 şi 14 ani, bănuiţi de comiterea faptelor.
Probatoriul administrat a dus la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor trei, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată. Faţă de unul dintre minori, care a comis două dintre fapte singur şi a participat şi la celelalte trei, instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorilor.

Prinşi în flagrant
Infractori arestaţi preventiv

Joi dimineaţa, pe strada Păltinişului, din Baia Mare, doi bărbaţi au pătruns prin efracţie într-o locuinţă, de unde au sustras suma de 400 lei. Ce n-au ştiut cei doi era că poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale îi aveau în atenţie şi erau pe urmele lor. Astfel că ceea ce credeau a fi o lovitură reuşită s-a transformat într-un eşec cu destinaţia în arest.
Reuşita a fost a poliţiştilor, care au i-au prins în flagrant, în timp ce încercau să fugă cu banii sustraşi. Faţă de cei doi bărbaţi, în vârstă de 33 şi 38 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore şi formulată propunere de arestare preventivă. Aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a emis pe numele acestora mandatele de arestare preventivă pentru 30 zile. Banii au fost recuperaţi şi restituiţi părţii vătămate.

Contrabanda, în vizorul poliţiei

În perioada 13-14 februarie, ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Maramureş au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun şi a actelor de comerţ ilicit, pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Tăuţii Măgherăuş.
În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificaţi doi agenţi economici şi şapte persoane fizice, fiind constatate trei infracţiuni de contrabandă. De asemenea, organele de cercetare penală din cadrul poliţiei au finalizat activităţile de urmărire penală desfăşurate într-un dosar penal în care s-au efectuat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de contrabandă, înaintând dosarul unităţii de parchet competente, cu propunerea de emitere a rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată.
În sarcina bănuitului s-a reţinut că, acesta a deţinut şi transportat cu autoturismul, pe raza localităţii Tăuţii Măgherăuş, cantitatea de 4.970 pachete cu ţigări, provenite din contrabandă, cauzând astfel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 60.998 lei. Alte 1.840 de ţigarete, provenite din contrabandă, în valoare de 1.200 lei, au fost indisponibilizate în Baia Mare.

Nu vă lăsaţi înşelaţi!

Joi, 14 februarie, la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare s-a prezentat un bărbat, pentru a sesiza faptul că a fost victima unei înşelăciuni.
Acesta a declarat că, în două dimineţi consecutive (11 şi 12 februarie), a fost contactat, pe telefonul fix de la domiciliu, de către o persoană care s-a prezentat ca fiind nepotul lui, din Londra. Motivând că vine în ţară cu câţiva colegi greci, l-a rugat şi determinat să cumpere 59 cartele reîncărcabile şi să-i comunice codurile de încărcare. După ce a cheltuit aproximativ 4.000 de lei, bărbatul şi-a dat seama că e posibil să fi fost victima unei înşelăciuni.
Poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor şi tragerea acestora la răspundere penală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.