Înscrierile pentru clasa pregătitoare vor începe în 4 martie

0
97

Ministerul Educaţiei Naţionale pregăteşte metodologia şi calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020. Potrivit proiectului discutat în Comisia de Dialog Social, înscrierea va începe în 4 martie.

Vor fi înscrişi la şcoală copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la 1 septembrie 2019. În cazul în care părinţii/tutorii/ împuterniciţii legali ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 vor să-şi dea copiii la şcoală, aceştia îi pot înscrie dacă dezvoltarea psihosomatică este corespunzătoare. Potrivit metodologiei, au prioritate la înscriere copiii care sunt în circumscripţia şcolii, adică locuiesc pe străzile adiacente şcolii. Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020 este următorul: 25 februarie – şcolile afişează planul de scolarizare şi numărul de clase pregătitoare alocate. Afişarea se face inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar; 26 februarie – 9 martie – fiecare şcoală organizează „Ziua porţilor deschise”, zi în care părinţii, copiii şi alte persoane interesate pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ implicat în această activitate; 25 februarie – 22 martie – realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care nu au vârsta de înscriere; 4-22 martie – părinţii completează, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor are loc, zilnic, în intervalul orar 8-18 (luni-vineri); 25 martie – comisia naţională procesează cererile tip de înscriere cu ajutorul aplicaţiei informatice şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere; 26-27 martie – fiecare şcoală procesează cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere; 28 martie – comisia naţională procesează cererile-tip de înscriere şi repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie; 29 martie – afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă. A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare va începe în 1 aprilie.

Înscrieri în clasa pregătitoare la “Arte”

Colegiul de Arte din Baia Mare organizează, în zilele de 27 și 28 februarie 2019, testarea aptitudinilor în vederea înscrierii copiilor în învățământul primar (clasa pregătitoare) 2019-2020. Doritorii sunt rugați să se înscrie la secretariatul unității, în perioada 19-25 februarie 2019, orele 9-14, în vederea programării pentru testare. (g.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.