Expertiza tehnică din cadrul proiectului SMID de la Fărcașa, finalizată

1
83

Un document extrem de important pentru județ a ajuns, zilele trecute, la Consiliul Județean Maramureș. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea, a precizat că a fost finalizată expertiza tehnică vizând determinarea măsurilor necesare pentru asigurarea stabilității amplasamentului din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor din județul Maramureș, satul Sârbi, comuna Fărcașa. „Este o lucrare profesionistă și extrem de detailată care ne oferă, în sfârșit, posibilitatea demarării procedurilor de achiziție pentru lucrările de stabilizare a întregului amplasament. Contractul de finanțare pentru SMID a fost prelungit anul trecut până în 2020, dar dorim, alături de echipa de implementare a proiectului, să finalizăm în acest an, în bune condiții, acele lucrări care vor da posibilitatea operaționalizării parțiale a noului sistem de colectare a deșeurilor”, a precizat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.
Claudia Breban, directorul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, a arătat că expertiza tehnică vizează determinarea măsurilor necesare pentru asigurarea stabilității amplasamentului pe care se execută lucrările la obiectivul de investiții Centru de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș. „Suportul calculelor de stabilitate aferente acestei expertize au fost investigațiile geologice, hidrogeologice și geotehnice de teren, respectiv foraje geotehnice de adâncime cu carotaj continuu și recuperaj, încercări de laborator ale probelor prelevate, monitorizări inclinometrice ce au dat o imagine a miș­cării maselor de pământ pe o perioadă ce a cuprins atât sezon umed, cât și uscat (condiție obligatorie pentru validarea rezultatelor și motivul pentru care termenul de finalizare a fost extins ), dar și determinări piezometrice aferente fiecărui orizont permeabil cu evidențierea dinamicii sezoniere și anuale a apelor subterane. Expertiza propune soluții atât pentru punerea în siguranță a lucrărilor executate, cât și măsuri de stabilizare a întregului amplasament în vederea finalizării proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”, a conchis directorul DDIP Maramureș, Claudia Breban.
(a.b.m.)

1 COMENTARIU

  1. Va rugam intrebati expertu si de tabla de pe acoperisul Consiliului Judetean. In toate proiectele judetului se invarte un personaj sinistru de care urgent, urgent, foarte urgent va trebui sa va debarasati.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.