Sprijin pentru zilieri

0
50

Guvernul a aprobat criteriile de acreditare a agen­țiilor de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră, printr-un proiect de Hotărâre inițiat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale. Documentul prevede și procedura de acreditare și notificare, suspendare și retragere a acreditării, respectiv a dreptului de a presta servicii de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră, dar și obligațiile agențiilor de intermediere.
Actul normativ aprobat are ca scop asigurarea unui cadru normativ coerent și unitar care să faciliteze accesul la angajarea pe piața muncii a persoanelor care desfășoară activități sezoniere, sporadice sau accidentale, flexibilizarea relațiilor de muncă și creșterea gradului de ocupare pe piața muncii a persoanelor care nu au nicio calificare profesională sau fără educație școlară.
Acreditarea se face de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin agențiile teritoriale și cea a municipiului București, prin decizii motivate ale directorilor executivi, care se comunică în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere.
Înființarea și organizarea agențiilor de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră a fost reglementată anul trecut, prin modificarea și completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.