ANAF • Instruire în domeniul ajutorului de stat

0
35

Ministerul Finanțelor Publice, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, vine în sprijinul operatorilor economici care vor să aplice pentru obținerea unor finanțări prin HG nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare, pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.
În acest sens, va fi organizată o sesiune de pregătire luni, 28 februarie, ora 11, la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Baia Mare, str. Aleea Serelor nr. 2A, sala de ședințe, etaj 1.
Fiecare operator economic va putea trimite la instruire maximum 2 reprezentanți, respectiv două persoane din partea societății aplicante sau o persoană din partea societății aplicante și cealaltă din partea societății consultante.
Principalele modificări se referă la:
• diminuarea nivelului minim al investiției la 4,5 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 1 milion euro
• modificarea mecanismului de depunere a cererilor de finanțare, acestea urmând a fi depuse în sesiune continuă
• renunțarea la selecția proiectelor pe bază de punctaj, fiind selectate acele proiecte care îndeplinesc criteriile și condițiile de eligibilitate
• simplificarea planului de investiții aferent proiectului
• posibilitatea demarării proiectului de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare.
Informații suplimentare se pot obține și de pe paginile de internet ale Ministerului Finanțelor Publice și Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.