Comerț ilicit în Baia Mare și Sighetu Marmației

0
49

• Amenzi de aproximativ 50.000 lei și suspendarea activității unei societăți comerciale •

Miercuri, 20 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au acționat pe raza municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite în domeniul comerțului cu produse agroalimentare, precum și pentru identificarea persoanelor care comercializează țigări de contrabandă.
Astfel, în urma verificărilor efectuate la sediile a 34 de societăți comerciale și 5 persoane fizice, polițiștii au depistat un operator economic care deținea, în vederea comercializării, țigări de contrabandă. Țigările, în valoare de aproximativ 1.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările în vederea administrării probatoriului și tragerii la răspundere a persoanelor implicate în activitatea infracțională.
Totodată, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturi conexe și OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 48.500 lei.
Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, produse din carne și produse de panificație, ce urmau a fi comercializate ilegal, precum și 2.748 în numerar.
De asemenea, a fost dispusă suspendarea activității, pentru o perioadă de 30 zile, a unei societăți comerciale cu sediul în Baia Mare, care desfășoară activități în domeniul comerțului cu produse alimentare și legume-fructe, pentru încălcarea repetată a prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Polițiștii nu tolerează violența domestică!

• Întâlniri cu preoți din zona Chioar, în scopul protejării victimelor
Încrezători în puterea solidarității, polițiștii de prevenire s-au întâlnit, în două zile consecutiv, cu preoții din Protopopiatul Ortodox Chioar, pentru a sublinia încă o dată nevoia implicării fiecăruia în reducerea violenței în familie.
„Fă primul pas și vei ști care este următorul” afirma Martin Luther King. Însă primul pas – sesizarea poliției – este pentru unele victime extrem de greu de făcut. Astfel, polițiștii au făcut un apel către cei a căror voce se face auzită, în special în mediul rural, de a încuraja victimele să nu sufere în tăcere. Aplicarea noilor prevederi legislative are rolul de a le proteja și de a îndrepta un comportament care dăunează atât victimei, cât și celorlalți membri ai familiei. Să nu lăsăm violența să le zdruncine siguranța!
Polițiștii care intervin, la cazuri de violență domestică, pot emite, după analizarea situației pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aștepte unul încuviințat de judecător. În cadrul intervențiilor, polițiștii pot lua măsuri pentru separarea victimei de agresor și pot realiza orice alte demersuri necesare eliminării riscurilor imediate. Față de agresor, polițistul, prin ordinul de protecție provizoriu, poate dispune și alte obligații sau interdicții, și anume: păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta. Apelați 112 de fiecare dată când sunteți în pericol.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.