Ore de siguranţă în Şomcuta Mare şi Fărcaşa

0
50

Creşterea numărului cazurilor de violenţă în mediul şcolar impune realizarea mai multor activităţi preventive în unităţile de învăţământ. În vederea conştientizării elevilor cu privire la implicaţiile psihologice pe care violenţa o are asupra victimei, dar şi asupra agresorului, precum şi cu privire la răspunderea penală pe care o au minorii în cazul săvârşirii infracţiunilor de violenţă, poliţiştii de prevenire desfăşoară periodic sesiuni de informare în şcolile din judeţ.

În această săptămână, peste 400 de elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Şomcuta Mare şi Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcaşa au beneficiat de informaţiile furnizate de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei din localitate.
În cadrul celor 10 sesiuni de prevenire, realizate pe toate nivelurile de învăţământ: primar, gimnazial şi liceal, poliţiştii au avut ca obiectiv creşterea siguranţei elevilor, temele abordate având dezideratul de a-i convinge pe elevi că atitudinea face diferenţa dintre libertate şi delincvenţă, iar soluţiile la îndemână pentru prevenirea violenţei sunt buna comunicare şi toleranţa.
Informaţiile teoretice au fost susţinute de de­sene animate şi poveşti cu tâlc, în cazul celor mai mici, şi de jocuri şi filme educative, în cazul celor mai mari. Siguranţa online şi prevenirea bullyingului au fost alte două teme de foarte mare interes în rândul elevilor şi al cadrelor didactice, iar diseminarea acestora va continua în şcoli pe tot parcursul anului şcolar.

Dosar penal pentru furt de pomi fructiferi în Ulmeni

Joi, 21 februarie, poliţiştii oraşului Ulmeni au fost sesizaţi că, de pe raza localităţii Ţicău, au fost sustraşi mai mulţi pomi fructiferi.
Patru persoane din localitate au reclamat că furtul s-a comis în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, iar de pe terenurile pe care le posedă le-au fost sustraşi 542 pomi, de esenţă măr. Prejudiciul a fost estimat la valoarea de 55.000 lei.
Primele activităţi de investigare şi documentare pe care le-au efectuat poliţiştii au relevat că bănuit de comiterea faptei este un băimărean, în vârstă de 50 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţii infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

În Sighetu Marmaţiei – a fost identificat tânărul care a sustras geanta unei femei

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei au identificat un tânăr, de 17 ani, din municipiu, bănuit de comiterea unui furt.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au constatat că, în cursul lunii ianuarie, acesta ar fi profitat de neatenţia unei bătrâne, care se deplasa pe strada Zimbrului, din municipiu, şi i-ar fi sustras poşeta, în care avea acte personale, telefonul mobil şi bani. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit victimei.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru furt, poliţiştii continuând documentarea activităţii sale infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.