„Reamenajarea spaţiului în care trăim şi muncim ne poate aduce linişte, noroc, bogăţie, sănătate şi fericire” (Marcel Pop)

0
91

Marcel Pop oferă, şi în Maramureş, consultanţă în Feng Shui Tradiţional – arta şi ştiinţa chineză care se ocupă de mii de ani cu analiza circulaţiei energiei în scopul îmbunătăţirii aspectelor vieţii şi găsirea echilibrului. Analiza întocmită de el este una complexă – poate fi făcută atât în spaţiul familiar de acasă, cât şi la locul de muncă -, iar rezultatele favorabile apar în doar câteva săptămâni.

· Analiza Feng Shui Tradiţional

Reporter: Cum se poate defini conceptul de Feng Shui?
Marcel POP: Feng Shui Tradiţional reprezintă arta şi ştiinţa metafizică chineză mai veche de 6.000 ani care se ocupă cu analiza tuturor factorilor care influenţează circulaţia energiei (Qi-ul) din mediul extern şi intern, a timpului şi a locatorilor diverselor spaţii de locuit, în scopul îmbunătăţirii tuturor aspectelor vieţii şi găsirea echilibrului. În chineză, Feng se traduce prin „vânt”, iar Shui prin „apă”, elemente care au o importanţă majoră în acumularea şi dispersarea energiei (Qi-ului).
R.: Ce presupune consultanţa Feng Shui? Se poate oferi atât persoanelor fizice, cât şi juridice?
M.P.: Analiza Feng Shui Tradiţional este o raportare la cei care locuiesc sau muncesc într-un spaţiu cu scopul de a capta şi direcţiona către locatorii spaţiului cât mai mult din fluxul de energie pozitivă a unui anumit loc pentru a obţine armonia în viaţă, sănătate sau prosperitate fără eforturi mari pe termen lung.
Analiza cuprinde: a) Evaluarea formelor exterioare. Prin această evaluare se răspunde la întrebările: Este această casă localizată într-o zonă care primeşte Energie Qi de calitate? Există forme externe care pot afecta negativ locuinţa sau locatarii? b) Evaluarea clădirii în sine. Prin această evaluare se stabileşte forma clădirii, direcţia faţadei, a uşii principale şi a impactului clădirilor înconjurătoare. Această evaluare răspunde la întrebarea: Este această clădire bună pentru direcţionarea şi circularea Qi-ului pozitiv sau are elemente disonante? c) Evaluarea formelor interne ale casei. Se evaluează dacă uşa de la intrare, poziţia dormitorului sau alte elemente sunt localizate în sectoare favorabile sau nu. Se evaluează poziţionarea colţurilor, grinzilor, scările interioare, şemineului, oglinzile, fântânile de interior etc. d) Se aplică măsurile corective, se propun remediile.

· Rezultatele pot să apară în 4-5 săptămâni

R.: La ce preţuri se pot aştepta clienţii?
M.P.: Preţurile variază în funcţie de cerinţele clientului. Preţul unui audit este între 4 şi 10 euro/mp, în funcţie de suprafaţa locuinţei, spaţiului şi cerinţele auditului.
R.: Cât durează până la finalizarea raportului?
M.P.: Un raport durează între 4-5 zile, în funcţie de cerinţele auditului.
R.: În cât timp apar rezultatele în urma aplicării corecte şi complete a remediilor?
M.P.: După aplicarea tuturor remediilor recomandate, rezultatele pot să apară în 4-5 săptămâni. Eu, în urma oricărui audit, solicit clientului un feedback după 1 lună, 3 luni şi 1 an.
R.: Care sunt motivele pentru care oamenii ar trebui să facă Feng Shui pentru casă ori pentru afacerile lor?
M.P.: În Feng Shui Tradiţional, totul are o cauză şi un efect. El ne învaţă să trăim în armonie cu natura, să echilibrăm şi să îmbunătăţim cursul natural al energiei care se află peste tot şi în toate. Prin corectarea echilibrului fluxului de energie Qi din spaţiile în care trăim şi muncim, reuşim să influenţăm în cel mai bun mod cursul vieţii noastre. Un Feng Shui bun se recunoaşte printr-o viaţă liniştită şi împlinită, plină de satisfacţii şi succese pe toate planurile. Reamenajarea spaţiului în care trăim şi muncim ne poate aduce linişte, noroc, bogăţie, sănătate şi fericire acestea sunt beneficiile pe care le aduce această artă.

· Metafizica Chineză cu Maestrul Risvan Vlad Rusu în Bucureşti

R.: Există simboluri Feng Shui care nu trebuie să lipsească dintr-o locuinţă? Dar dintr-o fir­mă?
M.P.: Nu există simboluri în Feng Shui Tradiţional. Feng Shui Tradiţional este o ştiinţă metafizică care se bazează pe factorii de locaţie şi direcţie, pe formule matematice şi calcule exacte, pe măsurători precise, de până la 1 grad, folosind o busolă specifică, numită Luo Pan. Bazându-se pe teoria celor cinci elemente – pământ, metal, apă, lemn, foc – şi pe principiile yin şi yang, un consultant Feng Shui Tradiţional propune remediile care reechilibrează energia acelei locaţii.

Remediile care sunt folosite în Feng Shui Tradiţional sunt remedii naturale ale celor 5 elemente

R.: Ce te-a determinat să te specializezi în arta Feng Shui? Unde ai studiat?
M.P.: Acum 10 ani, am început o nouă etapă a vieţii mele în care am început să caut răspunsul la întrebarea „Cine sunt?”. Am citit zeci de cărţi, am participat la numeroase cursuri, iniţieri, workshop-uri, tabere, care au început să contribuie încetul cu încetul la descoperirea a câte unei părţi din acest mare puzzle numit viaţă. În anul 2015, am început să studiez Metafizica Chineză cu Maestrul Risvan Vlad Rusu în Bucureşti, studiind BaZi şi Qi Men Dun Jia. Am participat la conferinţele anuale de Metafizică Chineză, începând cu 2014, unde primeam datele imperiale şi anumite remedii de implementat pentru anul următor.

· „Prezenţa grinzilor deasupra patului de dormitor (…) generează mari probleme de sănătate”

M.P.: Am constatat că, aplicând aceste remedii, îmi mergea din ce în mai bine, pe an ce trece, din toate punctele de vedere şi aşa am luat hotărârea, în primăvara lui 2018, să continui studiile şi să aprofundez Ramura Fizionomiei din cadrul Metafizicii Chineze, care la rândul ei are două ramuri: fizionomia pământului (Feng Shui) şi fizionomia chipului. Aşa că, în 2018, am urmat cursurile de Feng Shui Practitioner, Feng Shui Advanced, BaZi Advanced şi Feng Shui Academy pe partea de fizionomia pământului şi cursul de Citirea chipului MIAN XIANG modulul 1 şi 2. Din octombrie 2018, am început să realizez audituri Feng Shui.
R.: În calitate de consultant Feng Shui, ce ne sfătuieşti să facem pentru a ne bucura de un somn liniştit în propria locuinţă?
M.P.: În primul rând, din punct de vedere al Feng Shui Tradiţional, nu se pot oferi soluţii decât pe teren, la faţa locului, cum se spune, deoarece trebuie evaluaţi mai mulţi factori care pot influenţa dormitorul şi energiile din locuinţă. Totuşi, sunt câteva sfaturi care pot fi recomandate: prezenţa grinzilor deasupra patului de dormitor, mai ales deasupra capului, generează mari probleme de sănătate; dacă patul din dormitor nu este sprijinit de perete sunt probleme în relaţiile dintre membrii familiei; dacă dormi cu capul spre uşă atunci scade imunitatea; nu e bine ca patul să fie amplasat pe colţ.

· Prosperitatea în Feng Shui Tradiţional este reprezentată de Aragaz

R.: Ce putem face pentru a avea sau pentru a câştiga mai mulţi bani?
M.P.: Prosperitatea în Feng Shui Tradiţional este reprezentată de Aragaz, Cuptorul din Bucătărie. Dacă aragazul este folosit (sunt cazuri în care nu se găteşte la aragaz, deci atunci nu ne influenţează) şi este poziţionat pe o direcţie cardinală greşită, în acea locuinţă nu se fac sau nu se pot strânge bani.
R.: Dacă în locuinţă sunt prezente energii negative, există predispoziţie către anumite tulburări alimentare, tulburări psihice, depresie sau anumite blocaje?
M.P.: Din perspectiva Feng Shui Tradiţional, în sectoarele casei unde este activă sau se activează fără ştiinţă partea negativă a energiei, bineînţeles că apar tot felul de probleme de sănătate, probleme de tulburări psihice, depresie, migrene, mici accidente, inclusiv boli incurabile.
R.: Cum se poate feri o persoană de atacurile energetice?
M.P.: Părerea mea, în acest moment, este că fiecare energie care ajunge în câmpul nostru este benefică pentru noi, deoarece ne permite şi ne forţează să conştientizăm ce avem de făcut şi să ne dăm seama unde am greşit, ca să ne corectăm. Există o vorbă “Dumnezeu nu-ţi dă mai mult decât poţi duce”. Metodele de protecţie sunt de multe feluri, în funcţie de sistemul pe care-l cunoşti sau îl foloseşti. De exemplu, în Reiki se folosesc simboluri, alte sisteme folosesc forme din geometria sacră, îngeri, arhangheli, afirmaţii pozitive etc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.