Salon de fotografie

0
105

Zece artişti fotografi au tratat cu multă seriozitate şi simţ artistic tematice diverse pe care le-au aşezat în imaginile surprinse cu aparatul de fotografiat. Lucrările acestora pot fi admirate până în 25 februarie la Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare. Expun: Ovidiu Corzan, Ovidiu Dragomir, Răzvan Fechete, Tudorel Ilie, Victor Mihalca, Alec Portase, Gheorghe Porumb, Felician Săteanu, Ştefan Selek, Elisabeta Veress.

Salonul de fotografie deschis recent la bibliotecă le-a dat libertate artiştilor fotografi să se exprime artistic aşa cum vor şi să opteze pentru tema preferată. Aşa că pot fi văzute şi crâmpeie din sufletul ţăranului român, dar şi peisaje sau fotografii abstracte. „Salonul nu are nicio tematică pentru că aşa sunt expoziţiile colective şi nu are rost să încorsetezi exprimarea artistică într-o singură temă”, a punctat artistul fotograf, Victor Mihalca. Totuşi, fotograful Felician Săteanu se gândeşte ca la un moment dat să fie propusă o anumită temă pentru a se observa cât de diferit poate fi abordat subiectul.
Felician Săteanu a mai arătat că există calitate artistică, există artişti, dar nu prea sunt spaţii de expoziţii. Important e că artiştii rămân “adunători de frumos” pe care îl răspândesc celor din jur. “Am citit un citat din Kafka în care el spune că cei care adună frumos nu vor îmbătrâni niciodată. Fotografii în general sunt adunători de frumos. În momentul în care rezonează cu subiectul, folosesc aparatul ca să imortalizeze acest moment. Apoi vin şi ni-l oferă nouă, pasionaţilor de fotografie, cu foarte multă generozitate”, a adăugat Felician Săteanu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.