Țigări descoperite la o altitudine de peste 1.600 de metri

0
30

Polițiștii de frontieră din Poienile de sub Munte au observat, într-o zonă muntoasă împădurită, la o altitudine de peste 1.600 m, două persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.
S-a acționat pentru interceptarea persoanelor în cauză, acestea fiind reținute și identificate ca fiind doi tineri, în vârstă de 21și 24 de ani, domiciliați în județul Maramureș.
La cercetarea terenului au fost descoperite patru colete cu țigări, care, împreună cu persoanele în cauză, au fost duse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. Procedând la inventarierea coletelor descoperite, s-a constatat că acestea conțineau 1.938 pachete cu țigări, în valoare de 22.600 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvâr­șirii infracțiunii de contrabandă.

În Ciuperceni – Maramureșean cu țigări de contrabandă

Un echipaj mobil al poliției de frontieră Satu Mare a depistat și oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Ciuperceni, un autoturism marca Ford Galaxy, înmatriculat în România, condus de către M.N., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în județul Maramureș.
În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au constatat că, în acesta se afla o cantitate mare de țigări de contrabandă, fapt pentru care șoferul și autovehiculul au fost duși la sediu în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 24.500 pachete cu țigări, marca Jin Ling, în valoare de 287.000 lei. Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infrac­țiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul în valoare de 95.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

5 autoturisme și 2 autocamioane căutate de autorități, descoperite la frontieră

În această săptămână, polițiștii de frontieră au descoperit 7 autovehicule – 5 autoturisme și 2 autocamioane – care figurau în bazele de date ca fiind furate sau căutate de către autorități din Franța, Germania, Italia, Danemarca și Polonia. Autovehiculele, în valoare totală de peste 522.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
Este vorba despre autoturisme Audi Q5, Citroen C4, Honda Accord, BMW și Audi, descoperite în punctele de trecere a frontierei Nădlac II – Csanadpalota (Arad), Albița (Vaslui), Petea (Satu Mare) și Naidăș (Caraș-Severin).
Polițiștii de frontieră din Vaslui și Calafat (Dolj) au descoperit două autocamioane, mărcile Mercedes și Scania, în valoare totală de 287.000 lei, ambele semnalate de autoritățile din Polonia ca fiind bunuri căutate pentru confiscare.
În toate cazurile, polițiștii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, respectiv furt, iar mijloacele de transport, în valoare totală de peste 522.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale poliției de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.