În luna ianuarie, 59 de persoane au condus fără permis sau în stare de ebrietate

0
21

Ai rămas fără permisul de conducere ca urmare a încălcării unor norme privind circulația pe drumurile publice? Nu mai ai dreptul de a conduce! Încălcarea acestei măsuri constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
• O pedeapsă similară riscă și un bărbat, de 51 de ani, domiciliat în Săcălășeni. Acesta a fost depistat, luni, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Republicii, din Baia Mare. Verificările efectuate au relevat că bărbatul nu avea dreptul de a conduce, după ce în cursul lunii martie a anului trecut i-a fost reținut permisul de conducere ca urmare a comiterii infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.
În luna ianuarie a.c., polițiștii au depistat 21 de persoane care conduceau autoturisme fără a deține permise de conducere. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale și se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.
• Întrucât alcoolul la volan generează o stare de pericol, polițiștii iau măsuri ferme de fiecare dată când constată o astfel de infrac­țiune. Un bărbat, de 52 de ani, din Târgu Lăpuș, este cercetat după ce a fost depistat, luni, în timp ce conducea în stare de ebrietate pe DN 18B. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentrație de 0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În luna ianuarie a.c., polițiștii au depistat 38 de persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice din județ, cu o concentrație de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toți cei depistați riscă să își piardă libertatea pentru o perioadă cuprinsă între unu și cinci ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.