Cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni rutiere

0
57

Renunțați la ideea de a conduce autovehicule dacă nu aveți acest drept sau dacă ați consumat alcool! Renun­țați și la speranța că nu o să fiți prinși! Polițiștii sunt prezenți zilnic pe drumurile publice din județ și șansele să fiți depistați sunt foarte mari! Iar consecințele faptelor pot duce la îngrădirea libertății sau la pierderea ei.
Marți, la amiază, polițiștii din Bârsana au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ186. La volan a fost identificat un bărbat, de 44 de ani, din Nănești. Verificările efectuate au relevat că acesta nu deține permis de conducere, se afla sub influența băuturilor alcoolice iar numerele de înmatriculare aplicate pe autoturism sunt atribuite unui alt autoturism, care, în prezent, avea înmatricularea suspendată.
Întrucât concentrația alcoolică a fost de peste 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la spitalul din Sighetu Marmației pentru recoltarea de probe de sânge.
Acum, acesta este cercetat pentru comiterea a trei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv conducere fără permis, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Conduceți preventiv!
• Trei victime în urma unui accident

Marți, după-amiază, polițiștii din Ocna Șugatag au intervenit la un accident de circulație produs pe DN18, dinspre Pasul Gutin spre localitatea Mara.
Verificările efectuate la fața locului au relevat că un tânăr, de 25 de ani, care conducea un autoturism, a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga, a ajuns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus.
Tânărul de la volan, un pasager din mașina condusă de acesta și șoferul celuilalt autoturism, un bărbat, de 38 de ani, au suferit leziuni corporale și au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Șoferii nu se aflau sub influența alcoolului.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Acțiuni Poliție – RAR

Amenzi de peste 10.000 lei, 3 permise reținute și 3 certificate de înmatriculare retrase –
Marți, 26 februarie, polițiștii rutieri din Baia Sprie, Șișești și Vișeu de Sus au desfășurat acțiuni rutiere având ca scop principal prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. La activități au participat și reprezentanți ai Registrului Auto Român, care au verificat starea tehnică a autovehiculelor.
Astfel, în cadrul acțiunilor s-a urmărit și verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, a mecanismului de direcție, instalației de iluminare/semnalizare, existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum și a legalității montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.
De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordan­ța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia.
Cu ocazia activităților desfășurate au fost constatate și aplicate 43 de sanc­țiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 10.000 lei. Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras tot atâtea certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.