Nu depuneți bani în conturile unor persoane necunoscute

0
28

Un băimărean, care dorea să meargă la muncă în străinătate, a fost indus în eroare și determinat să depună 100 de lei într-un cont. După ce și-a dat seama că a fost înșelat, a sesizat poliția.
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Baia Mare au întocmit dosar penal și desfășoară cercetări după ce au fost sesizați, marți, 26 februarie, cu privire la comiterea unei înșelăciuni. Victima, un băimărean, de 45 de ani, a precizat că a contactat un bărbat necunoscut, care a postat pe site-ul olx un anunț cu privire la locuri de muncă în străi­nătate, și care l-a determinat să depună suma de 100 lei într-un cont. Ulterior, băimăreanul și-a dat seama că a fost înșelat.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune și desfășoară cercetări în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.
Pentru a preveni astfel de incidente, polițiștii vă sfătuiesc să nu răspundeți unor solicitări prin care vi se cere să depuneți în avans sume de bani, să nu acceptați să depuneți bani în conturi sau să nu transmiteți sub nici o formă bani unor persoane necunoscute care, pentru a vă câștiga încrederea vă oferă informații ce vă induc în eroare! Totodată, nu furnizați prin niciun mijloc date personale! În cazul în care vă confruntați cu asemenea situații, sesizați de îndată poliția!

Furt din supermarket

În data de 26 februarie, polițiști băimăreni au fost sesizați de șeful de tură, din cadrul unui supermarket, despre faptul că a reținut o persoană care a încercat să sustragă bunuri.
Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că un tânăr, de 22 de ani, din Baia Sprie, ar fi sustras de pe rafturile supermarketului o periuță de dinți electrică, în valoare de 260 lei, trecând de zona caselor de marcat fără a o achita.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.