Știința Electro Sistem, 57 podiumuri la Vatra Dornei

0
78

În perioada 21-24 februarie, în Vatra Dornei, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri în probele de sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă, competiție organizată de Federația Română de Orientare, în parteneriat cu CS Nord Baia Mare și Spria Baia Sprie. Evenimentul a adunat la start peste o sută de competitori de la mai multe cluburi de profil din țară și s-a derulat pe Dealul Negru din vecinătatea telescaunului cu același nume, locație situată la cota 1.300 de metri. Vremea a dat mult de furcă concurenților dar și arbitrilor, deoarece toate etapele de concurs s-au desfășurat pe un frig pătrunzător (circa minus 15 grade), fiind prezent chiar și viscolul în 2 etape de concurs.

După o pregătire asiduă, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare s-au prezentat cu multă încredere la start, mai ales prin prisma faptului că ei domină de multă vreme competițiile de acest gen din România. Așteptările nu au fost înșelate, deoarece rezultatele obținute sunt foarte bune, nu mai puțin de 59 de diplome reușind să depună în vitrina clubului sportivii băimăreni. Aproape toți componenții clubului și-au adus contribuția la această impresionantă zestre de medalii, însă merită amintit faptul că o sportivă, respectiv Alexandra Roman a reușit să obțină toate cele 4 titluri de campion puse la bătaie în cadrul categoriei junioare I. Foarte aproape de această performanță au fost și Andreea Manu (junioare III) și Alexandru Catană (juniori I), fiecare cucerind câte 4 medalii, însă doar 3 de aur. Nu este de neglijat nici faptul că în foarte multe categorii sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au acaparat în întregime podiumul de premiere în probele individuale. Acest fapt a fost reușit și în proba de ștafetă, unde în cadrul categoriei junioare III au reușit să urce pe podium toate cele 3 ștafete ale clubului prezente la start, o situație mai rar întâlnită.
Rezultatele obținute de sportivii Știința Electro Sistem: M21 Sebestyen Istvan – o medalie de argint și una de bronz; M20 Biro Alexandru – 2 medalii de aur și 1 de bronz; Peleș Vlad – 1 aur și 2 de argint; M17 Catană Alexandru – 3 aur și 1 bronz; Iacob Adrian – 1 aur și 3 de argint; Vădean Cătălin – 1 aur și 3 de bronz; M14 Hreniuc David – 2 medalii de aur, 1 de argint și 1 de bronz; Catană Marius – 2 medalii de aur și 1 de bronz; Kotai Alexandro – 1 medalie de aur; M12 Manu Cristian – 1 medalie de aur; F45 Pop Lucia – 2 medalii de argint; F17 Roman Alexandra – 4 medalii de aur; Creciun Alexandra – 1 aur, 2 de argint și 1 medalie de bronz; Peleș Ștefania – 1 medalie de argint și 2 de bronz; F14 Manu Andreea – 3 medalii de aur și 1 de argint; Sabou Tania – 2 medalii de aur și 2 de argint; Sabou Codruța – 1 medalie de argint și 1 de bronz; Ciocian Rebeca – 1 medalie de argint și 1 de bronz; F12 Man Antonia – 1 medalie de aur, 1 de argint și 1 de bronz; Sebestyen Carla – 1 medalie de aur și 1 de bronz.
Următoarea acțiune importantă pentru CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național de Ștafetă Mixtă și Cupa României, competiții ce se vor desfășura la sfârșitul acestui weekend în stațiunea Izvoare.

CSȘ Baia Sprie, patru medalii

La competiția de la Vatra Dornei a fost prezent și CSȘ Baia Sprie, club care a deplasat un număr de 10 sportivi, însoțiți de prof. Ileana Laza. Patru medalii au cucerit schiorii clubului maramureșean, una de aur, două de argint și una de bronz. Rezultate CSȘ Baia Sprie: Loc I – Laza Ileana, probele de Medie și Lungă Distanță, cat. F45; Locul II – Buzdugan Vasile, proba Lungă Distan­ță, cat. M12; Locul II – contribuție ștafetă, Pavel Darius și Pop Lucian, cat. M14; Locul III – Ștafeta M18, formată din sportivii: Uvegheș Denisa, Bauer Richard, Major Gabriel. Au mai obținut rezultate bune următorii sportivi: Uvegheș Denisa (4) – sprint, Uvegheș Denisa (5) – Lungă Distanță, cat. F17; Petruș Mihaela (5) – sprint F14; Ștafetă: Sorici Mara, Waldhutter Maya (5), F14; Bauer Richard (6) – Medie Distanță și Lungă Distanță, cat. M14; Major Gabriel (6) – Sprint, M17; Ștafetă: Petruș Mihaela, Konyicska Beatrice, F14.
Sportivii sunt elevi la Școlile Gimnaziale „Lucian Blaga”, „Simion Bărnuțiu”, „Älexandru Ioan Cuza” Baia Mare, LPS Baia Mare și sunt pregătiți de prof. Laza Ileana, sub îndrumarea director prof. Toma Andreea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.