Femeia, sărbătorită prin poezie la Satulung

0
151

Sâmbătă, 2 martie 2019, la căminul cultural din comuna Satulung, a avut loc prima întâlnire din acest an a membrilor Cenaclului literar „Petre Dulfu” și a iubitorilor de literatură și folclor din Chioar. Treizeci de scriitori au recitat poezii închinate femeii, în ipostazele ei de mamă, iubită, prietenă, tovarășă de viață. În cele peste două ore de cenaclu, ascultătorii au uitat de cotidian și grijile zilnice.

Au recitat poezii: Dumitru Fânățeanu, Mihai Ganea, Carmena Felicia Băințan, Vasile Bele, Aurelia Oancă, Gelu Dragoș, Vasile Dan Marchiș, Ioan Meteș Morar Chelințanu, Vasile E. Lupșe, Maria Ardusădan, Ioan Ardusădan, dar și mai tinerele speranțe locale Bianca Bele din Chiuzbaia și Gabriela Groșan din Hideaga. Mărțișoarele muzicale au fost oferite de talentatele Amalia Remețan, acompaniată la vioară de fratele ei, Ionuț Remețan din Lucăcești, și Diana Silaghi din Baia Mare.
Gazde primitoare s-au dovedit a fi și de data aceasta Gelu Dragoș, președintele cenaclului, și Mihai Zmicală, directorul Căminului cultural „Ioan Buciuman Spiridon”.
Concluzia întrunirii a spus-o prof. Ioan Săcălean: „Venind astăzi aici, am simțit că aparțin acestei comunități cu toată fiin­ța, iar faptul că la căminul cultural s-au adunat atâtea spirite ne onorează și mă face mândru că aparțin Satulungului!”
Următoarea întrunire va avea loc când se va lansa la Satulung revista culturală „Izvoare codrene și chiorene”.
A consemnat, Cristian LAURENȚIU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.