Întâlnirea reprezentanţilor UUR cu Prim viceprim-ministrul Ucrainei

0
47

Joia precedentă, Preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România, dl deputat Nicolae Miroslav Petreţchi împreună cu dl Stepan Kubiv, Prim viceprim-ministru al Ucrainei şi dl Oleksandr Bankov, Ambasadorul Ucrainei în România au fost prezenţi în Parcul Herăstrău din Bucureşti pentru a aduce un omagiu marelui poet naţional al Ucrainei, Taras Şevcenko. În cadrul evenimentului, cei trei au depus flori la bustul marelui poet, iar dl Prim viceprim-ministru a ţinut şi un discurs în care a amintit de complexitatea şi actualitatea operei marelui poet, dar şi de situaţia Ucrainei din zilele noastre. La eveniment, au participat membrii Prezidiului U.U.R. şi preşedinţii filialelor judeţene ale U.U.R., dar şi un grup de elevi din Ucraina care au intonat imnul de stat al Ucrainei în faţa statuii poetului.
Preşedintele U.U.R., dl deputat Nicolae Miroslav Petreţchi împreună cu membrii Prezidiului U.U.R. şi preşedinţii filialelor judeţene ale U.U.R. au participat, la sediul Ambasadei Ucrainei la Bucureşti, la o întâlnire cu Prim viceprim-ministrul Ucrainei şi cu Ambasadorul Ucrainei în România.
În alocuţiunea sa, dl Stepan Kubiv a vorbit despre importanţa diasporei ucrainene, proclamarea autocefaliei Bisericii Ucrainene, apropierea de NATO, parcursul european asumat de Ucraina, situaţia în zona NATO, dar şi despre realizările actualului preşedinte Pe­tro Poroşenko, printre care, pe lângă cele sus-menţionate, se numără şi reînno­irea parcului auto şi a flotei de avioane din cadrul Armatei Ucrainei prin alocarea mai multor fonduri pentru apărare şi creşterea bunăstării sociale.
În cadrul acestei întâlniri, în cuvântul său, dl deputat Nicolae Miroslav Petreţchi a prezentat atât situaţia ucrainenilor din România, statutul acestora, finanţarea organizaţiei de către Guvernul României, cât şi reuşitele acesteia pe diferite planuri cum ar fi: evenimentele culturale, ştiinţifice sau cele sportive. De asemenea, a amintit şi de adoptarea legii prin care a fost instaurată Ziua limbii ucrainene la data de 9 noiembrie. În afară de acestea, au fost aduse în discuţie şi numeroasele încercări de destabilizare şi denigrare a Uniunii Ucrainenilor din România, singura organizaţie care reprezintă interesele acestei etnii în România.
Întâlnirea a continuat cu numeroase întrebări venite din partea reprezentanţilor U.U.R., la care domnul Stepan Kubiv a răspuns clar şi cu fermitate, în încheierea acesteia, mulţumind Preşedintelui U.U.R., domnului deputat Nicolae Miroslav Petreţchi şi membrilor U.U.R. pentru tot ceea ce fac pentru ucrainenii din diasporă şi pentru cei din Patria-mamă, subliniind, încă odată, emoţiile resimţite la bustul lui Taras Şevcenko din Bucureşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.