Ziua limbii materne ucrainene

0
56

Recent, la Sighetu Marmației s-a desfășurat acțiunea culturală dedicată „Zilei internaționale a limbii materne și anume, a limbii ucrainene. Această acțiune culturală a fost organizată de filiala Maramureș a Uniunii Ucrainene din România, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean din Maramureș.
La acțiune au participat reprezentanții U.U.R. și ai I.S.J .Maramureș, directorii școlilor în care este studiată limba ucraineană, profesori, părinți și elevi din toate localitățile ucrainene din Maramureșul istoric.
Dacă în alți ani, acțiunea culturală s-a desfășurat în sala Școlii de muzică G. Enescu, anul acesta ea s-a desfășurat în clădirea Liceului pedagogic „Taras Sevcenko”. După deschiderea expoziției de obiecte, participanții au intrat în sala festivă a liceului.
În deschidere au vorbit despre importanța acestei zile: prof. dr. Vasile Cureleac, directorul Liceului pedagogic; deputatul Nicolae M. Petrețchi, președintele U.U.R. și prof. Simona Malearciuc, inspector de limba ucraineană și lb.rusă, care a și coordonat întregul spectacol. Rând pe rând, au urcat pe scenă și au delectat publicul cu cântece și poezii ucrainene elevii secției de limba ucraineană din Școlile Gimnaziale Rona de Sus, Remeți, Valea Vișeului, Structura Bistra, Crăciunești, din Sighetu Marmației, grupul vocal Rona de Sus. Au participat la spectacol și corul „Vocile Ronei din Rona de Sus, grupul „Poleanski Lehini” din Poienile de Sub Munte și grupul vocal din Bocicoiul Mare. Acțiunea a fost de înaltă ținută artistică. În încheiere, organizatorii au mulțumit tuturor participanților.
Ileana DAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.