De Ziua Poliţiei Române – concurs de desene

0
216

Ne apropiem de momentul aniversar al Poliţiei Române, iar dintre manifestările organizate cu acest prilej, cea mai îndrăgită este Ziua Porţilor Deschise, care va avea loc luni, 25 martie, între orele 10-13, pe platoul din Piaţa Revoluţiei, din Baia Mare.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, organizează pentru elevii claselor 0 – IV, a doua ediţie a Concursului de desene/felicitări cu tema: LA MULŢI ANI, POLIŢIA ROMÂNĂ!
În acest sens, IPJ Maramureş invită copiii să dea frâu liber creativităţii şi să ilustreze modul în care percep ei instituţia Poliţiei şi rolul poliţistului, cum ar trebui să fie lumea din jurul lor, pentru ca ei să se simtă în siguranţă, gânduri sau urări pentru Poliţie la ceas aniversar.
Lucrările pot fi trimise prin poştă sau pot fi depuse la sediul IPJ, Baia Mare, str. 22 Decembrie nr. 37, până în data de 20 martie.
Pe spatele fiecărei lucrări trebuie să apară vizibil: numele şi prenumele elevului, şcoala, clasa, numele şi numărul de telefon al cadrului didactic. Desenele pot fi realizate în acuarele/tempera/creion, pe coală de desen de dimensiune A4 (bloc mic de desen). Fiecare copil poate participa la concurs cu maxim două lucrări (câte una la fiecare secţiune).
La aprecierea lucrărilor se vor avea în vedere: respectarea temei de concurs, originalitatea şi claritatea mesajului.
Premierea câştigătorilor va avea loc luni, 25 martie, la Secţia de copii a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare, câştigătorii urmând a fi anunţaţi telefonic. Pentru relaţii suplimentare puteţi apela Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, tel. 0262207705.

În Târgu Lăpuş
Prevenirea furturilor din locuinţe

Obiectivul pe care-l au poliţiştii atunci când desfăşoară activităţi preventive este siguranţa, atât a persoanelor cât şi a bunurilor pe care acestea le deţin. Tema abordată recent de poliţiştii din Târgu Lăpuş a fost legată de siguranţa bunurilor din locuinţe. Peste 50 de persoane au fost informate cu privire la ce trebuie să facă şi ce trebuie să evite, pentru a nu deveni ţinte ale hoţilor şi victime ale infracţiunii de furt din locuinţă.
Infractorii au şanse foarte mici atunci când nu le oferim oportunităţi. Astfel, lăpuşenii au fost sfătuiţi să fie cu băgare de seamă la persoanele pe care le lasă să intre în locuinţă, întrucât acestea pot avea diferite intenţii, să nu deschidă uşa unor necunoscuţi, cerşetorilor sau celor care vin să promoveze diferite oferte! Totodată, este extrem de important să-şi asigure uşile de acces în locuinţe, să evite să lase geamurile rabatate sau deschise atunci când pleacă de acasă şi să nu păstreze la vedere bunuri de valoare.
Odată puse în aplicare, sfaturile preventive vă pot feri de neplăceri! În situaţia în care sunteţi victima sau martorul unei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia, încercând să oferiţi cât mai multe detalii care pot ajuta la identificarea şi prinderea infractorilor!

În Baia Mare
Ordin de protecţie provizoriu, emis de poliţişti

Marţi, 5 martie, poliţiştii maramureşeni au emis al 81-lea ordin de protecţie provizoriu din acest an.
Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Baia Mare au fost sesizaţi despre faptul că, pe fondul geloziei, un tânăr, din Baia Mare, şi-ar fi agresat fosta concubină, provocându-i acesteia o stare de temere.
A fost emis un ordin de protecţie provizoriu pe 5 zile, fiind, de asemenea, întocmit un dosar de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.