Dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate…

0
245

Şoferii care „se lasă de alcool” atunci când ştiu că urmează să conducă autovehicule pe drumurile publice dau dovadă, în primul rând, de responsabilitate şi de tărie de caracter. Ceilalţi, care conduc cu tăria alcoolului în sânge, riscă să provoace răni, să distrugă vieţi, să-şi piardă libertatea.
Un tânăr, de 31 de ani, din Baia Sprie, a fost prins în toiul nopţii de poliţişti, conducând în stare avansată de ebrietate pe raza municipiului Baia Mare. A fost oprit la timp, înainte de a provoca vreun accident de circulaţie. Întrucât la testarea cu aparatul etilotest a reieşit că avea o concentraţie de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tânărul nu mai are dreptul de a conduce pe drumurile publice şi, mai mult, s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

… şi conducere cu permisul reţinut

Sesizaţi, marţi dimineaţa, că pe strada Nicolae Bălcescu, din Şomcuta Mare, s-a produs un accident de circulaţie, poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la locul faptei pentru a stabili ce s-a întâmplat.
Verificările au relevat că nici o persoană nu a fost rănită, însă două autovehicule au fost avariate. Într-o curbă, şoferul unuia dintre autovehiculele implicate, domiciliat în Chişinău, Republica Moldova, a încălcat marcajul longitudinal continuu simplu ce desparte sensurile de mers şi a intrat în coliziune laterală cu un alt autoturism, condus regulamentar.
Persoanele care conduceau cele două autovehicule au fost testate cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului.
Tânărul de 26 de ani, din Chişinău, deţine permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, însă nu avea drept de circulaţie pe drumurile publice din România întrucât în evidenţe autorităţilor române figura cu permisul de conducere reţinut pentru o altă abatere la regimul circulaţiei pe drumurile publice iar permisul era necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus.
Pe numele acestuia poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, urmând a dispune măsuri în consecinţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.