Atenţie pe unde traversaţi!

1
62

Deşi pietonii cunosc regulile de circulaţie, mulţi le ignoră. Cât îi poate costa o traversare neregulamentară? Propria viaţă! Un bărbat, de 40 de ani, care a traversat prin loc nepermis şi-a pierdut viaţa în câteva clipe, la Sighetu Marmaţiei, după ce a fost accidentat de un autoturism.
Pentru a nu ajunge în situaţii similare, poliţiştii le recomandă pietonilor:
• să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecere!
• să se asigure că şoferul a observat intenţia de a traversa şi că poate opri în condiţii de siguranţă!
• să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi să nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor)
Conducătorii auto sunt sfătuiţi:
• să îşi amintească mereu că pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut, în apropierea trecerilor pentru pietoni trebuie să sporească atenţia.
• să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează!
• să preîntâmpine orice eveniment neplăcut, în special lovirea unui pieton în orice situaţie, nu doar în apropierea de trecerile pentru pietoni.

1 COMENTARIU

  1. Din pacate, exista soferi care au o viteza extrem de mare in apropierea trecerii de pietoni, mai ales in locurile care nu sunt semaforizate. Am ajuns sa fiu atent chiar si pe trotuar, deoarece o soferita ce avea masina parcata pe trotuar, tocmai se pregatea sa plece si a dat inapoi. Daca nu ma feream, ma lovea cu masina chiar daca nu avea viteza mare. Nici macar nu se asigura in oglinda retrovizoare.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.