Conducerea DGASPC Maramureş, chemată la raport la Consiliul Judeţean

0
179

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC) trebuie să prezinte în faţa aleşilor maramureşeni o situaţie în ce priveşte adopţiile la nivelul judeţului. Au trecut 6 luni de când Biroul de Adopţii a fost reorganizat, iar consilierii judeţeni vor acum să ştie dacă măsura adoptată este una eficientă. Solicitarea vine după ce în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, aleşilor maramureşeni li s-a prezentat un raport cu privire la o plângere formulată de Loredana Chindriş, prin care se cerea reexaminarea şi revocarea în parte a Hotărârii Consiliului Judeţean ce viza reorganizarea Biroului Adopţii în Compartiment Adopţii.
“Referitor la Biroul adopţii-obiect al plângerii prealabile, care s-a reorganizat în Compartimentul adopţii, două funcţii publice de execuţie au fost desfiinţate. Ca şi o consecinţă a acestui fapt s-a desfiinţat şi funcţia de conducere ocupată de doamna Chindriş Loredana Simona”, se precizează în raportul la plângerea angajatei DGASPC. De altfel, Loredana Chindriş subliniază în plângerea sa că Biroul de Adopţii “nu a fost ocupat niciodată la capacitate maximă, fiind ocupat de un şef de birou şi de doi funcţionari publici”. În acest context, angajata subliniază că “nimic nu justifică în ca­zul dat şi oricum nu există temei de drept sau explicaţia managerială legală necesară pentru transformarea Biroului Adopţii 1+5 funcţii în Compartiment adopţii cu 4 funcţii decât – poate – opţiunea nelegală de a reduce funcţia publică de conducere pe care am ocupat-o eu, legal”.
De cealaltă parte, reprezentanţii CJ precizează în raport că “nu există motive de nelegalitate atât sub aspect procedural, cât şi de fond în legătură cu adoptarea hotărârii CJ din 29 august 2018”.

Alina Coste Mădăras

Totuşi, vicepreşedintele CJ Maramureş, Ioan Doru Dăncuş cere un raport de la conducerea DGASPC cu privire la situaţia adopţiilor. “A trecut aproape un an de când am adoptat această hotărâre privind reorganizarea DGASPC. Atunci am intervenit punctual pe problema adopţiilor pentru că am avut multe discuţii legate de această instituţie. Nu trebuie să ne retragem această hotărâre pentru că am respectat prevederile legale Dar pentru că ni s-a readus pe tapet această problemă aş vrea să vedem dacă acea reorganizare a fost eficientă, să vedem care este numărul copiilor adoptabili, câte familii avem la nivelul DGASPC care deţin atestat pentru a putea lua copii spre adopţie. Aceste lucruri ar trebui să le ştim, să vedem dacă nu cumva această reorganizare a vizat doar anumite probleme. Am vrea să vedem dacă lucrurile au început să meargă bine, să ştim ce putem să facem ca această activitate să fie mai eficientă”, a punctat vicepreşedintele CJ Maramureş.
Propunerea a fost agreată şi de şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea, care a menţionat că la viitoarea şedinţă directorul DGASPC Maramureş, Alina Coste Mădăras va fi chemată să dea dare de seamă în faţa consilierilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.