A fost destructurată o reţea internaţională de trafic de droguri

0
205

– peste 2,5 kg. de cannabis, 51 grame de cocaină, aproape 7 grame MDMA, 7 dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, 3 arme neletale şi cartuşe au fost ridicate de poliţişti, în urma a 5 percheziţii domiciliare efectuate pe raza municipiului Baia Mare –

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Maramureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au destructurat o grupare infracţională, specializată în traficul intern şi internaţional cu droguri de risc şi mare risc.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor P.F. şi B.B.D., pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc în formă continuată.
În urma cercetărilor, a rezultat faptul că suspectul P.F. a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.
S-a reţinut faptul că suspectul P.F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania, dar o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.
De asemenea, s-a reţinut faptul că suspectul administrează o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care prestează servicii de transport şi un autovehicul cu care, de asemenea, efectuează transport de mărfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.
După ce drogurile ajungeau în România erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul P.F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imo­bilele respective, fiecare deplasându-se să îşi ia cantitatea de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.