Tablouri mici, efecte mari

0
60

Peisaje, flori în culori vii sau biserici frumos conturate şi imaginate de artista plastică Voichiţa Manu Cecălăcean, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Născută în Ţara Lăpuşului, artista a revenit acasă, în Maramureş pentru a împărtăşi cu cei dragi trăirile ei artistice. A cuprins în „tablouri mici”, „efecte mari”, bucurând privirea şi inima iubitorilor de artă. Expoziţia „Tablouri mici, efecte mari” rămâne deschisă la bibliotecă până în 15 martie.
„Această expoziţie am realizat-o cu tablouri mici, efecte mari. Acestea reprezintă, unele peisaje, altele biserici de mănăstiri, natură statică. Sunt teme diverse. Eu sunt foarte optimistă şi generoasă. Dacă ar fi să realizez o expoziţie cu toate tablourile pe care le-am dăruit ar fi o sală imensă. În general merg pe linia clasică, dar pictez orice: chiar şi portrete. Am 80 de portrete de copii. Am fost profesoară şi în timpul liber pictam chipuri de copii. Ei spuneau: să le dau lor tablourile. Am vreo 60 de expoziţii personale individuale şi cam tot atâtea colective”, a mărturisit Voichiţa Manu Cecălăcean.
Artista mai spune că a fost profesoară de desen şi a iubit arta, toată viaţa. „A fost o pasiune reală. Niciodată nu mi-aş fi shimbat meseria. Fiica mea a devenit inginer de aviaţie. Eu am predat desen tehnic, desen artistic, am organizat şi cercuri de icoană pe sticlă. Eu am avut multe satisfacţii din acest domeniu. Dumnezeu mi-a dat acest har pe care trebuie să îl împărtăşesc. Pentru mine arta este viaţa”, a mai spus artista plastică.
Voichiţa Manu Cecălăcean este absolventă a facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. este originară din Ţara Lăpuşului, dar s-a stabilit la Cluj. De asemenea, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, sucursala Târgu Mureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.