Din 2021 se va renunţa la ora de iarnă şi ora de vară

0
162

Comisia pentru Turism şi Transport a Parlamentului European a adoptat propunerea ca, începând cu anul 2021 să se renunţe la ora de iarnă şi ora de vară în Uniunea Europeană. Singura modificare operată a fost reprezentată de schimbarea termenului pentru ţările care vor să facă acest lucru. Anul implementării măsurii a fost stabilit ca fiind 2021, faţă de 2019 cum era înaintea votului.
Comisia a propus ca, schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 să fie ultima pentru ţările din UE care decid să-şi păstreze permanent ora de vară. Statele din blocul comunitar, care vor alege să rămână cu ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021. Ţările care se hotărăsc asupra cărei ore o vor păstra vor trebui să notifice Comisia Europeană până în luna martie a anului 2020.
Raportul adoptat de Comisia pentru Transport şi Turism din Parlamentul European mai trebuie aprobat de plenul PE şi de statele membre în cadrul Consiliului UE. Apoi va trebui publicat in Jurnalul Oficial al UE pentru a intra în vigoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.