Doi gorjeni sunt cercetaţi pentru contrabandă

0
40

– cca. 6.000 pachete cu ţigări confiscate –

Duminică, 10 martie, în jurul orei 7.30, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România.
Maşina era condusă de către o femeie, T. M., în vârstă de 31 de ani, iar în calitate de pasager în autoturism se mai afla şi cetăţeanul P.V., în vârstă de 39 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Gorj.
La controlul efectuat asupra maşinii, s-au descoperit, în portbagaj şi pe bancheta din spate, mai multe colete voluminoase ce conţineau ţigări.
Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor două persoane, împreună cu maşina cu ţigări la sediu, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 5.960 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 69.700 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Totodată, autoturismul în valoare de 11.750 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.

Pe teritoriul Bulgariei
Restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de mare tonaj

Autorităţile de frontieră bulgare informează participanţii la trafic că vor restricţiona, pe anumite sectoare de drum din Bulgaria, circulaţia pentru mijloacele de transport cu masa de peste 12 tone, inclusiv ansamblu de vehicule, cu remorci şi semiremorci, maşini şi utilaje agricole, tractoare, utilaje şi maşini specializate pentru lucrări, în anumite zile ale săptămânii şi în diferite perioade de timp (Ex. sărbători legale, zile de sâmbătă şi duminică).
Restricţiile nu se referă la mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.
Şoferii care conduc mijloace de transport cărora li se aplică astfel de restricţii, trebuie să aleagă din timp locuri de parcare corespunzătoare, înainte de segmentul de drum restricţionat circulaţiei, şi vor avea obligaţia să aştepte în aceste locuri de parcare până la încheierea restricţiei de circulaţie.
În aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.
Autorităţile bulgare au elaborat şi o broşură informaţională, tradusă inclusiv în limba română, care va fi distribuită de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în toate punctele de trecere a frontierei, şoferilor de camioane şi şoferilor celorlalte tipuri de mijloace de transport cu masa de peste 12 tone, care vor intra pe teritoriul Bulgariei.
În cazul în care şoferii nu se vor conforma acestor dispoziţii se vor aplica următoarele măsuri administrative:
• Reţinerea permisului de conducere al şoferului pentru un termen de o lună, pentru cel care pătrunde după indicatorul care interzice accesul respectivului mijloc de transport prin introducerea unei măsuri de restricţie sau interdicţie a circulaţiei în afara localităţilor (art. 171, pct.1, lit. j din Legea privind Circulaţia pe Drumurile Publice)
• Oprirea din circulaţie sau imobilizarea mijlocului de transport pentru un termen de 3 luni pentru proprietarul, care conduce sau permite conducerea mijlocului de transport de către alt şofer pe segmentul de drum în care a fost introdusă măsura temporară de restricţie sau interdicţie a circulaţiei în afara localităţilor (art. 171, pct.1, lit. n din Legea privind Circulaţia pe Drumurile Publice).
Sancţiuni aplicate conducătorului auto, care pătrunde după indicatorul care interzice accesul respectivului mijloc de transport în cazul măsurii temporare de oprire a circulaţiei:
• suspendarea exercitării dreptului de a conduce un mijloc de transport pentru un termen de o lună şi amendă contravenţională în cuantum de 300 leva (BGN) – art. 183, alin. 7 din Legea privind Circulaţia pe Drumurile Publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.