Bani din excedentul bugetar pentru depozitul ecologic

0
34

În şedinţa extraordinară de marţi, 12 martie, consilierii judeţeni au decis ca o parte a excedentului bugetar rezultat la finele anului 2018 să fie direcţionat înspre lucrarea de punere în siguranţă a investiţiei de la depozitul ecologic din Fărcaşa. Este vorba despre suma de 14.000.000 lei. Conducerea Consiliului Judeţean Maramureş a motivat aprobarea acestui proiect ca urmare a întârzierii publicării Legii bugetului de stat pe anul 2019. Pentru a nu se produce blocaje, care pot duce la neimplementarea în termen a proiectului “Fazarea proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor”, aleşii maramureşeni au decis să asigure sursa de finanţare din excedentul bugetar.
“Expertiza tehnică vizând determinarea măsurilor necesare pentru asigurarea stabilităţii amplasamentului din satul Sârbi, comuna Fărcaşa, judeţul Maramureş, a reliefat următoarele necesităţi cu caracter obligatoriu în vederea realizării scopului urmărit: asigurarea stabilităţii versanţilor, reabilitarea drumului prin reprofilarea pantei terenului, lucrări de terasamente, eliminarea apelor de suprafaţă, evacuarea permanentă pe tot parcursul execuţiei lucrărilor a apei existente în masiv şi preîntâmpinarea acumulării de noi cantităţi, curăţarea reţelelor executate şi eliberarea gurilor de debuşare”, se precizează în nota de fundamentare.
În acest context, preşedintele Gabriel Zetea a declarat că în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean va fi prezent şi prof. Dan Păunescu din Bucureşti, pentru a prezenta concluziile expertizei şi paşii ce trebuie urmaţi în viitor.
“Am discutat şi în cadrul comisiei de buget finanţe. Avem în primul rând expertiza tehnică, fiecare poate să se uite, să vadă concluziile profesorului Dan Păunescu. I-am făcut invitaţia să vină în plen la viitoarea şedinţă, să explice ce urmează să se întâmple în cazul depozitului ecologic”, a spus Gabriel Zetea.
180.000.000 lei se alocă pentru servicii de supervizare a lucrărilor de construcţii aferente aceluiaşi proiect, 101.000.000 lei pentru realizarea instalaţiei electrice de utilizare la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, respectiv 229.000.000 lei pentru proiectarea şi execuţia aducţiunii de apă pentru depozitul ecologic de la Sârbi.
Tot din excedentul judeţului, consilierii judeţeni au votat folosirea sumei de 30.000.000 lei în vederea realizării investiţiei tehnice pentru instalaţia de ventilaţie şi climatizare la sala de şedinţe “Bogdan Vodă” a Consiliului Judeţean din incinta Palatului Administrativ din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.