În Baia Mare, persoane reţinute pentru contrabandă cu ţigări

0
56

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş au pus în executare trei mandate de percheziţie la domiciliul unor persoane suspectate că aprovizionează comerţul stradal cu ţigarete în zona Pieţei Agroalimentare „Izvoarele” din Baia Mare.
Urmare a activităţilor de investigare, cercetare şi a percheziţiilor efectuate, au fost identificate 47.160 ţigarete. S-au ridicat înscrisuri şi medii de stocare a datelor informatice de natură a conduce la identificarea altor participanţi la activitatea infracţională.
Faţă de două persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, fiind prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Cele 2.358 pachete cu ţigări au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor reţinute.

Poliţişti la atelierul de pictură …

Cele mai emoţionante activităţi desfăşurate de poliţişti sunt cele care au loc în mijlocul copiilor. Şi mai ales poliţiştii care sunt părinţi ştiu că siguranţa copiilor depinde în primul rând de grija şi atenţia adulţilor. Prin urmare, nu refuză nici o invitaţie de a participa la diferite activităţi organizate special pentru binele copiilor.
Este şi cazul agentului de poliţie Filip Georgel, care s-a regăsit în acest an printre cei 100 de adulţi care citesc poveşti copiilor preşcolari. Poliţistul a răspuns cu promptitudine invitaţiei cadrelor didactice şi le-a citit celor 25 de copii din cadrul Grădiniţei nr. 1 cu Program Prelungit povestea „La plimbare prin junglă”. Odată ajuns pe tărâmul poveştilor, poliţistul a fost nevoit să-şi redescopere inspiraţia şi să empatizeze cu cei mici. Mesajul poveştii, dar şi vocea şi explicaţiile povestitorului le-au captat micuţilor toată atenţia. Sfârşitul poveştii a fost completat de poliţist de promisiunea că va reveni în grădiniţă pentru a-i reîntâlni.

…şi la întâlnirea cu Tedi!

Tot pentru siguranţa copiilor au fost desfăşurate activităţi la Şcoala „Octavian Goga”, din Baia Mare.
În cadrul Programului naţional „Şcoala Siguranţei Tedi”, elevii din clasele primare au fost sfătuiţi de poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii cum să fie în siguranţă acasă, la şcoală şi atunci când se deplasează pe drumurile publice. Prin interacţiune şi joc, poliţiştii au subliniat importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie încă de la vârste fragede.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.