37.740 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

0
16

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 37.740 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 441.600 lei, marfă care urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

În Sighetu Marmaţiei – s-a tras un foc de avertisment

Un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Spania, despre care aveau suspiciuni că este folosit la transportul ţigărilor de contrabandă.
Şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate, continuându-şi deplasarea în mare viteză, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia.
La scurt timp, şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un stâlp de pe marginea carosabilului, avariind două autoturisme parcate regulamentar. După impact, şoferul a ieşit din maşină şi a fugit printre casele din zonă, fapt pentru care s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată bărbatul nu s-a oprit.
În continuare, s-au luat măsuri specifice de monitorizare a zonei, în vederea reţinerii şi identificării persoanei respective.
Totodată, în autoturismul abandonat au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării maşinii, împreună cu ţigările, la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 70.200 lei. Drept urmare, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul în valoare de 5.000 lei, folosit la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În Remeţi – ţigări ascunse sub vegetaţie

Poliţiştii de frontieră din Sarasău au descoperit, în apropierea graniţei, pe direcţia localităţii Remeţi, abandonate şi ascunse sub vegetaţia din zonă, 18 colete voluminoase, ce conţineau ţigări provenite din contrabandă.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.250 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 120.000 lei. Ţigările au fost confiscate, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Pe Valea Vişeului – contrabandiştii au abandonat coletele şi au fugit în Ucraina

Vineri seara, în jurul orei 22, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat mai multe persoane care transportau în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Valea Vişeului, mai multe colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbaţii au observat echipajul poliţiei de frontieră au abandonat coletele şi au fugit, sărind în apa râului Tisa şi întorcându-se înot pe teritoriul statului vecin. Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz.
În zonă au fost descoperite 28 de colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediu, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 14.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 163.800 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate. Pe Valea Vişeului

Ţigări descoperite într-un imobil nelocuit

Poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au descoperit mai multe colete cu ţigări, într-un imobil nelocuit din apropierea frontierei de stat. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.490 pachete cu ţigări, în valoare de 87.600 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.