Ansamblul Folcloric “MARA“ la Biserica Albă – Ucraina

0
16

Ansamblul Folcloric “MARA“ şi-a încheiat turneul în Ucraina cu un recital la Biserica Albă, după ce pe parcursul săptămânii trecute a susţinut spectacole la Kiev şi Cernăuţi. La invitaţia primarului Gheorghe Berinde, ansamblul a participat la tradiţionalul Festival raional de primăvară „Mărţişor „de la Biserica Albă-Ucraina. Evenimentul a început cu dezvelirea unei plăci comemorative în cinstea fondatorului şi conducătorului grupului folcloric ” Mugurel” – Ion Alb. A urmat vernisajul expoziţiei de artă fotografică „COMORILE ROMÂNIEI” a artistului Ilie Tudorel din Baia Mare.
În deschiderea spectacolului folcloric au vorbit: primarul Gheorghe Berinde, dl. Gabriel NICOLA consul, şef al Consulatului României la Solotvino, prof. dr. Ioan Dorel Todea, managerul Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, reprezentanţi ai administraţiei raionului şi invitaţii de la Satu Mare. A urmat un spectacol susţinut de formaţia “MUGUREL” şi de formaţiile artistice ale copiilor.
Ansamblul MARA a susţinut un moment artistic reprezentativ pentru zona folclorică a Maramureşului istoric şi un recital al solistei Ileana Matus, aplauzele spectatorilor răsplătind cu generozitate evoluţia artiştilor sigheteni.
La solicitarea d-lui Gabriel NICOLA, consul, şef al Consulatului României la Solotvino, şi a primarului Gheorghe Berinde, între Ansamblul “MARA“ şi Ansamblul “MUGUREL” se va realiza o strânsă colaborare, în special în domeniul coregrafiei.
Se cuvine să felicităm Ansamblul “MARA“ pentru succesul din turneul ucrainean, prin care a demonstrat că noua generaţie de dansatori şi artiştii cu experienţă duc mai departe cu mândrie gloria ansamblului care are peste 50 de ani de activitate. Merite deosebite în asigurarea continuităţii la cel mai înalt nivel artistic îl au coordonatorii ansamblului: Gheor­ghe Rednic – coregraf, Mihai Chiş – conducere muzicală şi Ileana Matus- coordonare artistică!
Manager, prof. dr. Ioan Dorel Todea

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.