Echipa de robotică „Clever Core” a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”- o nouă reuşită

0
20

Lumea este într-o continuă schimbare, iar ei cu siguranţă nu se lasă mai prejos. Echipa de robotică „Clever Core” a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare aduce o nouă reuşită judeţului nostru, prin calificarea la etapa naţională a competiţiei „FIRST Tech Challenge”.
Cea mai mare competiţie de robotică din ţară aduce cu ea încercări la fel de înalte. În ciuda primei lor participări, cei 15 membri ai echipei şi-au sacrificat timpul liber şi şi-au petrecut după-amiezele muncind la ceva ce s-a dovedit a merita din plin. Aşa s-a născut robotul „CC”, care acum 2 săptămâni a ajuns la etapa regională din Cluj, unde a arătat de ce este capabil şi a câştigat un loc la faza naţională din Bucureşti. Cu toate acestea, evenimentul nu este doar o competiţie, ci şi o modalitate de dezvoltare personală şi, mai mult decât atât, un mod de a lărgi sfera de cunoaştere a celor din jur, de a promova robotica şi avantajele ei. Mottoul lor, „Upgrade your mind”, îndeamnă oamenii din jur să se autodepăşească în tot ceea ce fac, pentru a se adapta într-o lume a viitorului unde tehnologia se va face simţită din ce în ce mai mult. Totodată, competiţia promovează un concept indispensabil într-o comunitate unită: „Gracious professionalism”. Acesta imprimă respect atât faţă de efortul tău, cât şi faţă de al celor din jur.
În plus, tinerii au decis să împartă bagajul lor de cunoştinţe şi experienţe cu elevi din numeroase şcoli ale judeţului nostru. Cu scopul de a îndemna cât mai multe minţi fragede să păşească în urma lor, aceştia au luat o pauză de la munca propriu-zisă şi au vizitat numeroase clase, de la copiii năzdrăvani care priveau robotul ca pe o jucărie, până la tineri entuziasmaţi să descopere noi oportuniţăţi ale viitorului. Printre instituţiile vizitate se numără: Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”, Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Colegiul Tehnic „George Bariţiu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, Fundaţia „Sacro Cuore”, Şcoala Ajutătoare numărul 1.
Astfel, echipa „Clever Core” a reuşit să îmbine talentul, îndemânarea, cunoştinţele şi spiritul de echipă într-un proiect mai mult decât remarcabil, din care se desprind şi lecţii de viaţă pentru toţi cei din jur. Le urăm multă baftă la etapa naţională a competiţiei, ce va avea loc în perioada 22-24 martie, la Bucureşti.
Prof. Alina Pintescu

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.