O tânără a fost salvată din apele râului Săsar

0
64

Luni noaptea, în jurul orei 00:40, poliţiştii din Baia Mare s-au deplasat pe malul râului Săsar, după ce au fost sesizaţi prin 112 că o femeie se află în râu, în aval de podul Decebal, şi cere ajutor.
Imediat, la faţa locului, s-au deplasat echipaje de prim ajutor şi descarcerare. Cei de la descarcerare au găsit-o pe femeie, după care au ridicat-o din albia râului, iar echipajul SMURD i-a acordat primele îngrijiri medicale, după care au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Constantin Opriş” din Baia Mare. Tânăra, în vîrstă de 26 de ani, se află sub supraveghere medicală.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care tânăra a ajuns în râu.

Metoda accidentul!

• Nu s-a lăsat înşelată!
Luni seara, în jurul orei 20.00, o femeie, domiciliată în Baia Mare, a sesizat poliţia că a fost pe cale să fie înşelată.
Femeia le-a precizat poliţiştilor că, în jurul orei 17.30, a fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care a pretins că este poliţist şi care i-a transmis că soţul ei a accidentat cu autoturismul două minore. În continuare, femeia a fost direcţionată telefonic către procuroarea de caz, care i-a transmis că soţul ei urmează să fie arestat, dar îl poate ajuta dacă transmite o sumă de bani.
Femeia a fost inspirată şi precaută: şi-a sunat soţul. Astfel, şi-a dat seama că nimic din ceea ce i s-a transmis nu era adevărat. Dându-şi seama că a fost pe cale să fie înşelată, aceasta a sesizat poliţia.
Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere autorilor.
Fiţi prudenţi şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat!
Nu comunicaţi niciodată informaţii personale confidenţiale unor persoane necunoscute, care pretind a fi poliţişti, avocaţi, medici, procurori etc, şi nu daţi curs solicitărilor de a transmite bani!
Dacă sunteţi victima unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia pentru a fi demarate verificările care se impun!

În Sighetu Marmaţiei
Doi tineri sunt cercetaţi pentru tâlhărie

Luni, 18 martie, poliţiş­tii Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei au reţinut, pentru 24 de ore, doi tineri, din municipiu, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată.
Fapta a fost sesizată la data de 7 martie, în jurul orei 23. La momentul respectiv, poliţiştii au identificat un bărbat, de 42 de ani, care era căzut în scara unui bloc de pe B-dul Independenţei, şi căruia îi lipseau banii şi telefonul mobil. Întrucât era în stare de ebrietate, acesta nu a putut oferi poliţiştilor detalii cu privire la ceea ce i s-a întâmplat.
În următoarea zi, respectiv 8 martie, în urma unor activităţi informativ-operative efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul a fost tâlhărit şi au identificat doi tineri, din municipiu, bănuiţi de comiterea faptei. Prejudiciul a fost recuperat aproape în totalitate şi restituit părţii vătămate.
În baza probatoriului administrat, luni, 18 martie, aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar marţi, au fost prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.

Încarcerat pentru instigare la tâlhărie calificată

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus, luni, în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii.
Mandatul a fost emis de magistraţii Judecătoriei Baia Mare, pe numele unui tânăr, de 25 de ani, din municipiu, care are de executat o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la tâlhărie calificată.
Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

În Dragomireşti
Amenzi, de aprox. 4.000 lei, în târgul orăşenesc

Cu ocazia târgului organizat luni, 18 martie, în Dragomireşti, poliţiştii au vegheat la menţinerea stării de ordine şi legalitate în cadrul unei acţiuni organizată în perimetrul târgului din localitate.
Acţiunea a vizat, în principal, combaterea comerţului ilicit. Activităţile preventive au fost extinse şi pe drumurile publice din apropierea târgului, urmărindu-se combaterea contrabandei, dar şi supravegherea participaţilor la traficul rutier din zonă şi prevenirea evenimentelor rutiere.
În cadrul acţiunii au fost verificaţi mai mulţi comercianţi şi au fost controlate 35 de autovehicule conduse în zonă. Pentru neregulile constatate la Legea nr. 12/1990 şi pentru încălcări ale normelor rutiere, poliţiştii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4 000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.