Zoltan Szekely, noul preşedinte al AJF Maramureş

1
129

• Cristian Balaj, preşedinte onorific

Zoltan Szekely este, începând de ieri, noul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş, ales în cadrul Adunării Generale derulate în sala de şedinţe a Complexului Naţional Sportiv „Lascăr Pană”. Locul celei mai înalte funcţii de la acest for a rămas vacant după demisia lui Cristian Balaj, care a fost instalat în funcţia de director al Agenţiei Naţionale Antidoping. De altfel, fostul preşedinte a fost prezent la alegerile prilejuite de numirea noului preşedinte, alături de acesta mai onorând invitaţia Octavian Goga (vicepreşedinte FRF) şi Gabriel Bodescu (secretar general adjunct FRF).
Numirea în funcţie a fostului arbitru asistent internaţional a fost decisă cu unanimitate de voturi, din cei 54 de membri afiliaţi fiind prezenţi 51.
Proaspătul preşedinte a declarat în faţa membrilor afiliaţi că pentru început are trei priorităţi pe agenda sa, o discuţie cu autorităţile locale din localităţile judeţului pentru a le determina pe acestea să investească în fotbal şi în bazele sportive, o întâlnire cu şefii CJ Maramureş în vederea continuării sprijinirii financiare în activitatea fotbalistică a judeţului, iar ultima prioritate este instruirea antrenorilor, arbitrilor şi observatorilor. Totodată, Zoltan Szekely a propus membrilor afiliaţi ca ex-preşedintele Cristian Balaj să devină preşedinte onorific, lu­cru acceptat de toţi membrii adunării generale.
Tot în cadrul AG a AJF Maramureş au fost decernate şi premiile Fair-Play pentru sezonul trecut, echipele cu cele mai puţine cartonaşe din Liga 4 şi 5 fiind recompensate cu premii de către forul suprem al fotbalului judeţean. Astfel, la Liga 4 seniori, echipele cele mai disciplinate au fost Plimob Sighetu Marmaţiei, Luceafărul Strâmtura şi Progresul 2012 Dumbrăviţa, iar la juniori A1 premiile au revenit grupărilor Viitorul Ulmeni, Lăpuşul Târgu Lăpuş şi Salina Ocna Şugatag. S-a întocmit un clasament şi la Liga 5, cele mai liniştite echipe fiind Cetate Remetea Chioarului, Solaris Pribileşti şi Gloria Culcea.
La adunarea de ieri s-a decis dezafilierea a şapte asociaţii şi cluburi, grupări care nu mai participă în campionatele organizate de AJF. Astfel, Frauenbach Baia Mare, Foresta Câmpulung la Tisa, Minerul Băiuţ, Solaris Pribileşti, Topitorul Ferneziu, ZU Mogoşeşti şi Kiss Baia Mare sunt echipele care nu mai fac parte din structura fotbalului judeţean.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.