50 de ani de învăţământ tehnic superior în Baia Mare

0
74

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul în şedinţa ordinară a forului administrativ judeţean din 27 martie pentru încheierea unui acord de cooperare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare – Facultatea de Inginerie pentru organizarea evenimentului “50 de ani de învăţământ tehnic superior în Baia Mare”.
În sala de şedinţe s-a aflat şi prof. univ. dr. ing. Nicolae Ungureanu, decanul Facultăţii de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care a mulţumit plenului pentru susţinerea pe care consilierii judeţeni o acordă în vederea organizării evenimentului „50 de ani de învăţământ tehnic superior în Baia Mare”.
„Evenimentul 50 de ani de învăţământ tehnic superior în Baia Mare reprezintă un moment de bilanţ al modului în care facultatea a contribuit la pregătirea resursei umane la nivelul judeţului şi nu numai, a celor peste 40.000 de studenţi care au acoperit locuri de muncă în economie, industrie, învăţământ, cultură atât în Maramureş, cât şi în judeţele limitrofe sau în ţară şi străinătate”, a spus şeful administraţiei maramureşene, Gabriel Zetea.
Acţiunile se vor derula pe parcursul lunii aprilie. În cadrul evenimentului vor fi organizate activităţi educaţionale şi manifestări cultural-ştiinţifice în vederea promovării valorilor şi tradiţiilor culturale locale, “care vor avea drept scop creşterea notorietăţii judeţului Maramureş, a oraşului Baia mare şi a Centrului Universitar Nord ca un centru de pregătire a personalului tehnic, puternic, cu tradiţie în regiunea Nord Vest a României”, se mai precizează în proiectul de hotărâre.
Programul evenimentului cuprinde o serie de activităţi academice specifice, urmate de lansări de carte tehnică, Ziua Porţilor Deschise la Facultatea de Inginerie la care vor fi invitaţi elevi din toate ciclurile educaţionale şi întâlniri de lucru cu angajatorii personalului tehnic şi factorii administrativi de decizie. Finanţarea cheltuielilor în limita a 45.000 lei, necesare pentru participarea la eveniment se asigură din bugetul propriu al judeţului Maramureş.
Alături de aleşii judeţeni şi aparatul propriu al Consiliului Judeţean, la şedinţa ordinară a lunii martie au fost prezenţi în sală şi studenţii Facultăţii de Litere din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, anul II, care au fost însoţiţi de profesorul Melinda Achim. Potrivit cadrului universitar, ideea de a face un seminar practic, în teren, este mereu pe placul studenţilor şi reprezintă cel mai bun mod în care aceştia pot să aplice teoria pe care o asimilează în timpul cursurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.