Percheziţii în Borşa – 7 arme au fost ridicate

0
45

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Maramureş, împreună cu poliţiştii din Borşa şi Vişeu de Sus, au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele şi dependinţele a două persoane, cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Au fost confiscate 7 arme, muniţie şi alte obiecte de vânătoare.
Vizaţi de cercetările poliţiştilor au fost un tânăr, de 27 de ani, şi un bărbat, de 52 de ani, ambii din oraşul Borşa. Mandatele de percheziţie domiciliară au fost emise de Judecătoria Dragomireşti în continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal înregistrat în 2018.
La una dintre locaţiile percheziţionate, poliţiştii au găsit mai multe bunuri deţinute ilegal, printre care 6 arme de vânătoare letale şi una neletală, amortizor confecţionat artizanal, 700 g. pulbere, 20 capsule nepercutate, 99 de cartuşe, obiecte de vânătoare (binocluri, dispozitive de vedere pe timp de noapte, reflector etc.), trofee de cerb, căprior şi mistreţ, precum şi 17 kg de vânat. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.
Verificările efectuate de poliţişti în bazele de date indică faptul că proprietarul locuinţei în care au fost găsite bunurile, respectiv bărbatul de 52 de ani, nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii.
În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, continuă urmărirea penală faţă de acesta, pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fară drept.

În Sighetu Marmaţiei
Cercetaţi pentru evaziune fiscală în domeniul construcţiilor

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat, în perioada 27-28 martie, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul construcţiilor şi al materialelor de construcţii şi au descoperit că reprezentanţii a două societăţi comerciale nu respectă legislaţia în domeniu.
Este vorba de două societăţi, din Sighetu Marmaţiei, ai căror reprezentanţi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală, după ce aceştia au evidenţiat în acte contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, prejudiciul cauzat fiind într-un caz de 15.000 lei şi în altul de 480.000 lei.
În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asiguratoriu asupra a patru autovehicule şi asupra mai multor bunuri imobile, terenuri şi clădiri, valoarea totală a bunurilor sechestrate ridicându-se la valoarea estimată a prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională.
În continuare, sub supravegherea procurorilor de caz, se desfăşoară acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.

Atenţie la escroci!
Au reapărut colecţionarii germani de maşini de cusut

Poliţiştii băimăreni au primit semnale că, de curând, pe străzile municipiului şi pe uşile de la scările blocurilor, au reapărut afişele colecţionarilor de maşini de cusut.
Ţinând cont de faptul că, în trecut, astfel de afişe, care promit oferirea unor sume fabuloase de bani în cazul înstrăinării obiectelor de interes, s-au dovedit a fi adevărate escrocherii, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să fie vigilenţi pentru a nu cădea în plasa infractorilor. Nu puţine au fost cazurile, la nivel naţional, în care persoane de bună-credinţă au fost înşelate cu sume mari de bani prin metoda „Singer” sau „maşina de cusut”.
Scenariul folosit de escroci este, de regulă, următorul: odată ce oamenii sună la numărul afişat, li se spune că vor intra în posesia sumei fabuloase doar dacă achiziţionează o pereche pentru maşina de cusut (şi chiar li se indică o persoană care deţine o maşină asemănătoare) sau doar dacă deţin certificat de autenticitate a acesteia (în caz contrar, li se indică o persoană care, contra unei sume de bani, eliberează un astfel de certificat). După ce oamenii intră în joc şi îşi cheltuie banii pe o altă maşină de cusut sau pe certificat, nu li se mai răspunde la telefon şi nu mai pot contacta colecţionarul iniţial.
Până la această dată nu au fost depuse sesizări la Poliţia municipiului Baia Mare privind comiterea unei astfel de înşelăciuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.