Prefectura Maramureş aniversează 100 de ani de la înfiinţare

0
44

Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş va marca în 2 aprilie 100 de ani de la înfiinţare. În acest sens, consilierii maramureşeni au încheiat un acord de cooperare cu Prefectura pentru organizarea evenimentului festiv.
“În urma demersurilor făcute de Asociaţia Prefecţilor şi Subprefecţilor din România prin Legea 248/2018 s-a instituit ziua de 2 aprilie ca fiind Ziua Instituţiei Prefectului. Apreciez că s-a dat valoare acestei zile. În Maramureş, în 28 aprilie 1919, s-a instalat primul prefect român. Am considerat oportun să sărbătorim această zi aşa cum se cuvine. Vor fi mai multe evenimente. Se va lansa o carte: Prefecţii Maramureşului 1919-2019. Vor apărea în volum prefecţii şi subprefecţii, cât şi angajaţii din ziua de azi. De asemenea, împreună cu Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş am iniţiat proiectul Arta de a conduce. Astfel, în 2 aprilie, vom avea un elev prefect, un elev preşedinte al Consiliului Judeţean şi un elev inspector şcolar general. Cu această ocazie îi vom premia pe cei care vor ocupa simbolic această funcţie. Va fi şi o expoziţie despre administraţia românească de acum 100 de ani. E bine să cunoaştem cine a pus bazele administraţiei româneşti în Maramureş”, a declarat prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan.
În acordul de cooperare încheiat cu CJ Maramureş se mai precizează că “finanţarea cheltuielilor în limita a 30.000 lei, necesare pentru participarea la acest eveniment se asigură din bugetul propriu al judeţului Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.