Poliţiştii băimăreni au contribuit la destructurarea unei grupări specializate în furturi din autovehicule

0
17

Poliţiştii de investigaţii criminale din Baia Mare, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au probat activitatea infracţională a unei grupări, specializată în furturi din autovehicule. Trei bărbaţi au fost arestaţi preventiv.
În urma investigaţiilor, poliţiştii băimăreni au reuşit să probeze două fapte comise de trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 44 de ani, toţi din judeţul Arad, în cursul anului 2018.
Cei în cauză ar fi folosit un dispozitiv de bruiere a semnalului radio transmis de telecomenzile sistemelor de închidere centralizată, pătrunzând în două autoturisme de lux, de unde ar fi sustras, într-un caz suma de 80.000 lei şi în celălalt suma de 5.000 euro.
De asemenea, în data de 26 martie a.c., pe raza municipiului Bucureşti, aceleaşi persoane, folosind acelaşi mod de operare, ar fi sustras dintr-un alt autoturism de lux suma de 75.000 lei.
Miercuri, 27 martie, cei trei bărbaţi au fost depistaţi în trafic, pe raza municipiului Arad, şi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, iar în data de 28 martie, Judecătoria Baia Mare a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
Totodată, s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 50.000 euro, cu care aceştia se deplasau şi care ar fi fost folosit la comiterea faptelor.
Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, existând indicii despre implicarea membrilor grupului infracţional în săvârşirea unor fapte similare pe raza mai multor judeţe. La acţiuni au participat şi poliţişti din Bucureşti şi Arad.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.