“Aleg conştient. Stop dependenţei de Internet!”

0
81

Miercuri, 3 aprilie 2019, la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare, s-a desfășurat cea de-a doua etapă din cadrul com­petiției „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet !”, competiție lansată de către Organizația Salvați Copiii în cadrul programului ORA de NET.
Activitatea a fost organizată de către elevii clasei a VIII-a C, coordonați de d-na profesoară Muraru Camelia. Activitatea propusă a fost foarte interesantă și de actualitate, elevii simțindu-se în largul lor, căci au discutat deschis despre ceea ce ei numesc „un mod plăcut de a petrece timpul liber” adică, despre folosirea Internetului.
La această activitate au participat profesori diriginți, elevi din clasele a IV-a A, a V-a A și a VI-a A, părinți, doamnele director Prof. Cosma Adina și prof. Conț Laura, d-na psiholog școlar Fereștean Tania, precum și d-na Doina Konta, formator CCC Maramureș, formator curs „Folosirea utilă, creativă și sigură a Internetului”.
Pornind de la datele statistice prezentate ca și concluzii ale studiului „Utilizarea Internetului de către copii și tineri”, prezentat pe site-ul www.oradenet.ro elevii au dovedit un real interes, mai ales că s-au regăsit în acele date furnizate de studiu. Teme precum : „Vârsta medie la care copiii acesează Internetul”, „Câte ore stăm pe Internet ?”, „Câți copii utilizează rețelele de socializare?”, „În ce scop folosim Internetul?”, au stârnit discuții interesante între participanți.
Prof. Adina Iosif

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.