Conferința ministerială „Turismul durabil – Politici comune ale statelor membre ale UE”

0
22

Biroul de Turism al Consiliului Județean Maramureş a răspuns prezent la invitația lansată de Ministerul Turismului, participând activ la Conferința „Turismul durabil – Politici comune ale statelor membre ale UE”, care s-a desfășurat în perioada 1-4 aprilie 2019, la București.
Capitala României a devenit, astfel, principalul pol de dezbateri în domeniul turismului la nivel european cu ocazia organizării acestui important eveniment al Ministerului Turismului, care s-a desfăşurat sub egida Preșe­din­ției României la Consiliul Uniunii Europene. La eveniment participă alături de ministrul Turismului, Bogdan Trif şi experți din cadrul Comisiei Europene, dar și din țări ca Belgia, Bulgaria, Grecia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Ungaria și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, alături de consilii județene, asociații și federații profesionale în turism.
”Turismul este un adevărat motor al dezvoltării economice, iar principalul obiectiv al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este de a menţine Europa în topul destinaţiilor turistice la nivel mondial. Pentru aceasta, însă, este nevoie de o adaptare a modului în care percepem turismul, mai ales în contextul digitalizării. Nu trebuie neglijat nici aspectul securităţii, un capitol important pentru turiştii care au nevoie să se simtă în primul rând în siguranţă în vacanţă, iar Europa reprezintă, în acest moment, o oază de linişte benefică dezvoltării turistice”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.
Dan Carpov (foto), șeful Biroului Informare Turistică din cadrul Consiliului Județean Mara­mu­reș prezent la această conferință ministerială a prezentat participanților atracțiile turistice din județul nostru, invitându-i să participe la cea de-a V-a ediție a Zilelor Ma­ra­mu­reșului, care se va desfășura în intervalul 17 – 19 mai 2019. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.