Tânăr din sistemul de protecţia copilului, “căzut” de pe bloc

0
13

• DGASPC Maramureş reacţionează •

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş (DGASPC) vine cu lămuriri în cazul tânărului în vârstă de 17 ani care şi-a pierdut viaţa în cursul serii de 7 aprilie după ce a căzut de pe un bloc cu 10 etaje. Poliţiştii fac cercetări pentru a vedea care au fost cauzele şi împrejurările în care s-a produs tragedia. Adolescentul făcea parte din sistemul de protecţie a copilului.
Purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru a mai declarat că “în baza infor­maţiilor existente rezultă că, în săptămâna anterioară, tânărul a părăsit casa de tip familial fără învoire, revenind în centrul social în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Conform procedurilor legale, personalul casei de tip familial a anunţat poliţia despre faptul că tânărul a părăsit locaţia fără învoire. Revenit în centrul social, acesta a părăsit din nou locaţia, tot fără învoire, în data de 7 aprilie 2019, fapt consemnat de educatorul de serviciu în registrul de evidenţă a învoirilor. În jurul orei 19.45, educatorul de serviciu a contactat telefonic şeful de centru şi psihologul, comunicându-le faptul că, în baza infor­ma­ţii­lor primite de la organele de poliţie, există probabilitatea ca minorul să fie decedat, în urma unui act suicidal”.
Conducerea DGASPC Maramureş a dispus reevaluarea în regim de urgenţă a tuturor copiilor/tinerilor cu probleme comportamentale din sistemul de protecţie şi includerea lor într-un program de monitorizare strictă. Concomitent sunt continuate şedinţele de psihoterapie şi de consiliere psihologică a tinerilor cu probleme, măsură dispusă şi pentru restul beneficiarilor aflaţi în Casa de Tip Familial din care provine tânărul decedat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.