Ediţie aniversară a competiţiei Off-Road la Seini

0
43

Timp de trei zile, oraşul Seini a fost gazda ediţiei a X-a a „Cupei 4×4 Off-Road”, competiţie interna­ţio­na­lă, prima din calendarul naţional pe 2019, organizată de Clubul XTREME ADVENTURE din Baia Mare, în parteneriat cu Asociaţia „4×4 OFF-ROAD Seini” şi cu Oraşul Seini, sub egida FRAS (Federaţia Română de Automobilism Sportiv) şi CNOR (Comisia Naţională de Off Road).
Au participat 63 de autovehicule de teren, număr record, nemodificate sau parţial modificate, dar şi echipaje experimentate, având maşini de teren pregătite special pentru acest gen de competiţie, dintre care cea mai scumpă a fost de 85.000 de euro. Echipajele, formate din pilot şi copilot, au fost alcătuite de sportivi din: Bucureşti, Vâlcea, Suceava, Bistriţa, Beclean, Cluj, Oradea, Hunedoara, Alba Iulia, Timişoara, Satu Mare, Baia Mare, Baia Sprie, Borşa, Gherla, Săliştea de Sus, Racşa, Ungaria, Belgia ş.a. În prima zi, s-a concurat la categoriile Standard (grupele A şi B) şi Open, pe un traseu foarte lung, de 48 km, pornirea fiind din zona de picnic a oraşului. A fost un traseu bine gândit, majoritatea participanţilor afirmînd că a fost de nivel de etapă naţională. A doua zi a adus celor 38 de echipaje rămase în concurs proba Trial, la cele trei categorii.
Director de concurs a fost Călin Rus, un împătimit sportiv seinean, care şi anul acesta a fost iscusit în alcătuirea traseului, a track-ului off-road şi în prezentarea evenimentului. Arbitru FRAS a fost clujeanca Corina Nossa. Preşedintele asociaţiei seinene, Zsolt Dohi (vicepreşedinte este Nicu Mureşan), ne-a declarat, în exclusivitate, că este mândru de cea mai bună ediţie a concursului şi de participarea peste aşteptări. Oaspeţii au fost încântaţi de primire, de petrecerea la balta de pescuit „Lam-Mur”, cu ceaune şi porc la proţap, de recepţia oferită în prima seară de concurs, la restaurantul „Still”, de ospitalitate şi căldură. Dar, în primul rând, au fost mulţumiţi de organizarea competiţiei.
Participanţii şi-au exprimat părerea şi dorinţa să vină şi anul viitor în Seini. „Vreau să mulţumesc pentru sprijinul oferit de doamna primar Gabriela Tulbure, dar le mulţumesc şi sponsorilor noştri generoşi. De asemenea, pentru prezenţa OffRoad Mania, pentru implicarea lui Călin Rus, tuturor prietenilor noştri care au fost alături de noi şi pentru extraordinarul spirit de fair-play dovedit de competitori”, a spus unul dintre ei.

Câştigătorii au fost următorii

Categoria STANDARD A, Ziua I, primele trei locuri: Emanuel Rogojan (Paul Talpoş), Baia Mare, Ioan Arnold Sitar (Gheorghe Sopoian), Baia Sprie şi Răzvan Mone (Mircea Moş), Băile Felix.
La Categoria B: Alin Bob (Marius Mateş), Satu Mare, Cristian Craveţ (Claudiu Peştean) Bistriţa şi Cornel Stan (Cătălin Haraguş), Timişoara.
Categoria Open: Sorin Melente (Bogdan Oprea), Cluj, Gheorghe Sorca (Pinto Pedro) şi Octavian Tudor (Liviu Barbu), Vâlcea.
La Trial, Categoria Standard A: Cristian Bunea (Andreea Bunea), Cluj, Alin German (Zăgrean Cristian), Bistriţa şi locul III, Dezideriu Sepşi (Mircea Micu), Baia Sprie.
La Standard B: Vlăduţ Timar (Ariana Gandi), Baia Sprie, Sebas­tian Avram (Alexandru Ghişe), Club Alba şi Alin Bob (Marius Mateş), Satu Mare.
OPEN: Gheorghe Sorca (Pedro Pinto), Cluj, Ilies Iuga (Ionel-Daniel Burnar), Săliştea de Sus şi Sorin Melente (Bogdan Oprea), Cluj.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.